Ухвати дан

У оквиру емисије емитујемо: 06:03 Јутарњи дневник; 06:35 Догодило се на данашњи дан; 07:00 Вести; 07:05 Добро јутро децо; 08:00 Вести; 08:10 Српски на српском

Сезона зимских славља полако пролази што недвосмислено најављују и протести и штрајкови заказани за данас. У подне и пет минута, једносатни штрајк упозорења одржаће Синдикат правосуђа Србије због најављеног отпуштања запослених на одређено време; наша гошћа је председница синдиката, Слађанка Милошевић.

Иницијатива "Новинари не клече" најављује треће протестно окупљање медијских професионалаца у 19 часова у 13 градова у Србији под називом "Председниче Владе, ко је министар одбране?" позивајући и грађане да им се придруже у отпору сексизму и родној дискриминацији у изјавама и поступцима државних функционера и одбрани права на информисање у јавном интересу; тим поводом, из Ниша, телефоном ће се укључити новинар и члан Иницијативе, Предраг Благојевић.

Представници репрезентативних синдиката образовања Србије, после састанка са министром просвете, објавили су да је донет заједнички закључак да је предложени Закон о платама у јавном сектору лош и да не може да испуни очекивања просветних радника у вези са побољшањем њиховог материјалног положаја. Шта су следећи потези синдикалаца - разговараћемо са председником Гранског синдиката просветних радника Србије, Томиславом Живановићем.

Како је било на свечаном отварању Европског првенства у ватерполу у Београду, чућемо у репортажи Снежане Пантовић.

Поћи ћемо у сусрет прослави Дана ослобођења Ниша, када се традиционално уручују и годишње награде града најбољим појединцима и колективима.

Новост је и да је Радио Београд 1 присутан на друштвеној мрежи твитер, што ћемо вам приближити у разговору са колегом Ненадом Милитаревићем.

Са Вама - Елизабета Арсеновић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво