У средишту пажње

Како покренути индустрију у Србији? Шта би била најбоља решења за њен опоравак? Да ли су мере за оживљавање индустрије садржане у плановима Владе?

Индустријски сектор, нарушен деведесетих година, доживео је потупуни колапс у последњој деценији. Слику српске економије данас одсликава и све дужи списак државних губиташа, повећање броја предузећа у реструктурирању и чињеница да приватизација, ни после 13 година није завршена. Док Влада покушава да спасе губиташе од стечаја, део стручне јавности сматра да Србија мора да производи, мора да извози и да без улагања у реални сектор и нове индустријализације нећемо изаћи из економских проблема.

Да ли је то реално? Може ли држава и како да помогне предузећима да се поставе на здраве основе? Зашто живимо у индустријском добу - без индустрије?

Гости емисије су: Владимир Милачић, професор Машинског факултета и члан Академије инжењерских наука и Драган Матић, председник Индустријског синдиката Србије.

Уредник и водитељ емисије је Оливера Симић Милошевић.

Радио Београд 1, 17.05

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
У средишту пажње У средишту пажње

Аутор:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]