У средишту пажње

Зашто је дозвољени минус код нас најскупљи у Европи? Да ли је снижавање камате на дозвољено прекорачење у неким банкама сигнал да ће појефтинити и остале банкарске услуге?

Народна банка Србије објавила је списак банака које су снизиле камате на дозвољено прекорачење рачуна клијената, међу којима се налази 10 банака. Према подацима Удружења банака дозвољени минус по текућим рачунима одобрен је за 255.000 банкарских клијената. У Србији је иначе активно чак 6,8 милиона текућих рачуна, док је број власника рачуна мањи - 4,6 милиона, што значи да неко има текуће рачуне код више банака.

Шта ови подаци илуструју, да ли већина грађана "живи од минуса", зашто се тако дуго чекало на умањење каматних стопа, зашто нису све банке прихватиле препоруку Народне банке, да ли ће банке снизити камате на кредитне картице и кредите?

Гости емисије су: професор Хасан Ханић, декан Београдске банкарске академије, Душан Узелац, директор портала Каматица и Дејан Гавриловић, председник удружења банкарских клијената Ефектива.

Уредник и водитељ: Оливера Симић Милошевић.

Радио Београд 1, 17.05

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво