Век хармонике

Интерпретације руског хармоникаша Александра Селиванова.

Александар Селиванов је представник нове генерације музичара који су своје образовање почели у бившем Совјетском Савезу, у оквиру образовног система који у свету музике важи за један од најбољих. Дипломирао је 2003. године на Музичкој академији Гњесиних у Москви, где ради као професор од 2005. године. Селиванов истиче да се управо на студијама, под утицајем свог професора Вјачеслава Семјонова, формирао као уметник те пронашао пут до свог извођачког стила и репертоара.

Разноврсна интересовања Александра Селиванова укључују различите активности. Концертно је активан широм Русије, Европе и Азије. Поред успешне педагошке каријере, организује радионице и мастер-клас предавања страних наставника у Русији, док у иностранству на таквим радионицама и сам учествује. По први пут у Русији, Селиванов је 2013. године организовао оторене часове електронске хармонике на Музичкој академији Гњесиних у Москви.

У сарадњи са колегиницом Јулијом Америковом, Селиванов је основао Дуо синистра. Њихов програм укључује композиције различитих стилова, транскрипције симфонијске и клавирске музике које сами приређују, оригинална дела савремене класичне музике, као и аранжмане фолклорних мелодија. Селиванов и Америкова су лауреати Светског купа 2008. године у Глазгову.

Слушаћете дела Георгија Мушеља, Јујија Такахашија, Игора Стравинског и Вјачеслава Семјонова.

Аутор емисије: Марија Вуковић



Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара