Читај ми!

Светске музичке позорнице

Дела Карла Нилсена (Serenata in vano), Волфганга Амадеуса Моцарта (Клавирски квинтет у Ес дуру, Кехлова ознака 452) и Леоша Јаначека (Свита за гудаче). Изводи Камерата Краљевског Консертхебау оркестра, а суделује и пијаниста Томас Беијер. Снимак је са концерта одржаног 30. октобра прошле године у великој сали дворане Тиволи Фреденбург у Утрехту

Ансамбл Камерата представља јединствени састав на музичкој сцени Холандије, а чине га стални чланови Краљевског Консертхебау оркестра из Амстердама. Према њиховим речима „не само да је репертоар мањих ансамбала другачији, већ камерна музика дозвољава стварање јединственог осећаја, она је веома лична и чежњиво интимна... Наступајући у оквиру Камерате желимо да остваримо и блиску везу са публиком која нам даје посебну енергију и која нас инспирише", истичу чланови овог ансанбла. Критичари концерте Камерате Краљевског Консертхебау оркестра оцењују као изузетне и узбудљиве, описујући њихово музицирање као једноставно и изражајно, оно је на завидном техничком нивоу уз изузетно балансиран звук и истанчани осећај за мелодијске деонице.

Чланови Камерате наступали су на бројним концертима широм Холандије, а посебно се издвајају њихови наступи у Италији, Њујорку, Минску, Токију, Сеулу, Бечу, Риму и Мадриду. Дискографија ансамбла броји неколико компакт-дискова које су остварили за Гутман Рекордс, а вредно пажње је издање из 2014. на којем су, у аранжману за камерни ансамбл, забележили Малерову Девету симфонију под диригентском палицом Густава Химена.

Уредница Ирина Максимовић Шашић



Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи