Читај ми!

Џез

Престављамо албум „Slipknots Through A Looking Glass” америчког басисте Ерика Ревиса који ће објавити кућа Pyroclastic Records, 11. септембра ове године.

Ревис је контрабасиста који је репутацију стекао радећи у бендовима Бети Картер, а потом и Бренфорда Марсалиса. Током деведесетих и раних две хиљадитих је био познатији као поуздани сајдмен него као композитор и аранжер, а бендови у којима је радио претежно су се кретали у координатама савременог мејнстрима. Своје ауторске пројекте Ревис је нарочито профилисао у последњих седам-осам година, када почиње да издаје албуме за португалски Clean Feed Records. Међу његовим сарадницима из тог периода нарочито је значајна канадска пијанисткиња Крис Дејвис, често свира са саксофонистом Даријусом Џоунсом и бубњарем Чедом Тејлором, а остварио је сарадњу и са водећим чикашким саксофонистом Кеном Вандермарком.

На актуелном издању Slipknots Through A Looking Glass, Ревис наступа са овом пијанисткињом и старим сарадницима Џоунсом и Тејлором, док им се придружује и саксофониста Бил Мекхенри. Контрабасиста овде успешно спаја свој прецизан, пун тон који је изградио свирајући у мејнстрим контексту, са композицијама тек дискретно измештеним из пост-бап матрице. Код Ревиса деконструкција аранжмана и солистичких конвенција долази тек након пажљиво постављене и елабориране основне теме, поступно и са пуно суптилних свирачких нијанси, док у нешто жустријим импровизацијама предњаче Џоунс и Мекхенри.

Аутор Никола Марковић 
Уредница Ксенија Стевановић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво