Сублимне фреквенције

Албум „Lost Wisdom pt. 2” (Изгубљена мудрост други део) Фила Елверума који наступа под именом Маунт Ири и Џули Дојрон, објављен 8. новембра ове године.

Премда је Изгубљена мудрост други заједнички пројекат ових уметника, то је заправо трећи албум у својеврсној трилогији мултиинструменталисте и кантаутора Фила Елверума, коју је започео остварењем A Crow Looked at Me 2017. године написаним непосредно након преране смрти његове супруге. Потом је уследио албум Now Only 2018. године на којем је наставио да се бори са губитком, постепено прихватајући тугу и ослобађајући се бола. Тако је све песме за најновије издање са Џули Дојрон написао Елверум, и оне овог пута представљају лични дневник, у којем се спорадично срећу теме смрти, али у којем има и прича о неким новим љубавним искуствима, неуспесима, те љубави као непресушној потреби. Улога Дојронове на овом издању сведена је на ниво подршке, без стваралачког уплива, те албум, премда називом указује на везу на првим заједничким остварењем овог дуа, заправо нема много додирних тачака са њим.

У звучном погледу, Елверум и Дојрон остају у свету првог заједничког албума из 2008, са песмама заснованим на сведеној гитарској пратњи, и повременим упливима дисторзираног звука електричне гитаре и једноставних ритмова на бубњу, док је сам начин писања песама и њихов етос ексклузивно Елверумов и следи путању његових последњих издања.

Ауторка емисије Јелена Дамјановић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара