Фестивал у Олдбороу 2019

Дела Игора Стравинског (Септет), Оливера Насена (O Hototogisu!), Торуа Такемицуа (How Slow the Wind), Бенџамина Бритна (Ноктурно) и Франца Шуберта (Пета симфонија у Бе дуру). Камерним оркестром Насен, насталим у знак сећања на Оливера Насена, композитора који је преминуо прошле године, дириговао је Рајан Виглсворт. Солисти су били: Клер Бут, сопран, Марк Падмор, тенор и Карен Џонс, флаута. Снимак је са концерта одржаног 11. јуна у дворани Снејп Молтингс.

Камерно дело How Slow the Wind Тору Такемицу је компоновао 1991. године за Јапански фестивал који се сваке године одржава у Глазгову. Назив овог остварења потиче од истоимене кратке песме Емили Дикинсон, из 1883. године.

Композиција O Hototogisu! за сопран, флауту и камерни ансамбл Оливера Насена је последња у ауторовом опусу, а је премијерно је изведена 23. јуна 2017. године на фестивалу у Олдбороу и посвећена сопрану Клер Бут. Иначе, назив Hototogisu означава малу птицу кукавицу чије се представе могу наћи у јапанској поезији. Насен је користио седам фрагмената из јапанске поезије петнаестог и шеснаестог века и поверио их сопрану, док је флауту додао као подршку гласу и наменио јој улогу птице.

Емисију уређује Ирина Максимовић Шашић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара