Са београдских сцена

Фестивал БУНТ 6.0 – Сандра Белић и пријатељи

Снимак са концерта који су виолончелисти Сандра Белић, Немања Станковић и Вук Оваскаинен, као и пијанисткиња Љиљана Вукеља одржали 8. новембра 2018. године у Дворани Лола у Београду

Сандра Белић дипломирала је виолончело са посебним похвалама на Универзитету у Бечу, а паралелно са студијама усавршавала се код Данијела Шафрана, Зигфрида Палма и Бориса Пергаменчикова. Као солиста наступала је са оркестрима као што су Musica viva из Москве, Франц Лист из Будимпеште, Симфонијским оркестром Радио Брисела али и Гудачким оркестром Душан Сковран, чији је била и дугогодишњи солиста. Године 2003. додељена јој је награда Удружења музичких уметника Србије за најбољи наступ у концертној сезони Београда, а 2011. добила је награду за најбољу интерпретацију на Трибини савремене музике у Београду. Сандра Белић је редовни професор виолончела на Факултету музичке уметности у Београду.

Слушаћете Сонату број 1 за два виолончела Жозефа Бодена де Боамортијеа, Свиту у старом стилу Алфреда Шниткеа, Дует за два виолончела Јозефа Хајдна, потом и прво извођење у Србији Адађа за виолончело и клавир Золтана Кодаја. До краја емисије чућете како су Сандра Белић и Љиљана Вукеља извеле остварење под називом Пампеана број 2 опус 21 за виолончело и клавир Алберта Хинастере, која је инспирисана аргентинским пампасима.

Уредница емисије Марија Вуковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво