Читај ми!

Zašto su uhapšeni rimski lažni gladijatori i centurioni

Tri muškarca su, ispred Koloseuma u Rimu, uhapšena zbog sumnje da su obučeni kao gladijatori i centurioni - tražili novac od turista za selfije.

Rimska policija objavila je da je tokom avgusta i septembra primila „određeni broj pritužbi stranih turista, od kojih je iznuđivano i do 500 evra". „Način dejstvovanja ovih prevaranata uvek je bio isti", naveli su u policiji.

Muškarci obučeni u gladijatore ili centurione navodno bi pozivali žrtve, a to su bili turisti - da s njima naprave selfi ispred Koloseuma, a zatim im tražili novac. Ponekad su do novca dolazili čak i „pretnjama pa i silom".

Od jednog italijanskog turiste tražili su 40 evra. Kada je rekao da nema novac, dvojica osumnjičenih su ga opkolili, pretili da će ga prebiti i, navodno, uspeli da iznude 150 evra.

I jedan turista iz Irske odbio je da plati za selfi, rekavši da nema novca. Međutim, ubrzo su ga odveli do obližnjeg bankomata gde je podigao 200 evra i predao „gladijatorima", kojima ni to nije bilo dovoljno, pa su mu na istin način zatražili još 50 evra.

Uz pomoć rimskog javnog tužioca, policija je identifikovala trojicu muškaraca; dvojici je određen kućni pritvor, a jednom zatvorski. Istraga je još u preliminarnoj fazi.

Rimski lažni gladijatori već duže predstavljaju problem mnogim turistima koji se fotografišu sa njima nesvesni da će „imati problema".

U januaru su dvojica Rimljana kažnjena sa 13.500 evra, kada su uhvaćeni kako turistima naplaćuju fotografiju, a kostimi su im oduzeti.

Rumunska TV ekipa, koja je snimala „centurione" kod Koloseuma, 2015. godine je opljačkana kada su odbili da im plate. Takođe, jedan od lažnih centuriona podigao je deo svog kostima i „pravio nepristojne gestove prema ekipi", prenosi Si-En-En.  

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво