Читај ми!

Milanska ulica Via Montenapoleone „najskuplja“ u Evropi, njujorška Peta avenija - u svetu

Uprkos tome što je već godinama na Top 10 listi najskupljih ulica na svetu, ovo je prvi put da je Via Montenapoleone koja se nalazi u centru Milana, na prvom mestu ove liste, kada su u pitanju ulice u Evropi, pretekavši tako Nju Bond strit u Londonu kao i aveniju Šanzelize u Parizu.

Listu svake godine sastavlja američka agencija "Cushman & Wakefield" pod nazivom "Main street across the world" uzimajući u obzir 92 grada i cenu iznajmljivanja stanova u najkomercijalnijim ulicama koje su ujedno i najluksuznije.

Via Montenapoleone je doživela porast cena zahvaljujući povratku turista u Milano koji beleže nivoe iz 2019. godine, dakle pre pandemije. Zabeležen je i rast interesovanja poznatih luksuznih firmi da ulože u otvaranje novih prodavnica u toj ulici.

Na svetskom nivou Via Montenapoleone je treća na listi i beleži cenu iznajmljivanja prostora od 14.547 evra za kvadratni metar (koliko plaćaju poznati brendovi).

Na drugom mestu je Cim Šai Cui u Hong Kongu sa cenom od 15.134 evra po kvadratnom metru, dok je na prvom mestu Peta avenija u Njujorku sa cenom od 21.076 evra za kvadratni metar.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво