Kada se rodite na Dan mladosti i sa sto godina se osećate mlado

Nišlijka Natalija Nikolić proslavila je u domu za stare stoti rođendan – simbolično na Dan mladosti. Njen rođendan postao je posebno značajan u periodu od 1957. do 1988, koliko se dan rođenja Josipa Broza proslavljao kao Dan mladosti.

Uz buket u obliku štafete, nekadašnjeg simbola Dana mladosti, prisećajući se Titotvog dolaska u Niš, Natalija Nikolić kaže da je ponosna na svoj datum rođenja.

„Kad je prošao kroz Niš, a mi ga čekamo kod suda. I ja sam u prvi red bila. I nisam mogla da se uzdržim, nego sam izletela na ulicu pa 'Živeo!', a on, ovako rukama. Nije moglo da me zadrži osećanje“, priseća se baka Natalija susreta sa Titom.

„Bilo mnogo važno. Naši u selu mladići izlazili u jednu šumu. Kupe meso, peku na ražanj. I tako se slavio Dan mladosti“, dodaje slavljenica.

Korisnicima doma za stare ova vitalna stogodišnjakinja stalno deli savete o životu, a najvažniji je kaže – bez nervoze.

„Da budete smireni, da ne budete nervozni i čuvajte zdravlje. Kako se čuva zdravlje? Uvek redovno obrok pratite. Voće sam jela od kako procveta, takoreći“, savetuje baka Natalija.

Iako je, kaže, život težak, iako je ostala bez dvoje dece, ponosna je na svoje unuke i praunuke, jer je kaže porodica najvažnija.

„Evo mi kao porodica, to je u selu, evo da vidim, sin mali, mi smo porodica bili koja nikad se nije svađala. Ako treba nešto da se dogovorimo, a mi sa decom“, kaže Natalija Nikolić.

Rođena 25. maja 1922. godine, sto godina kasnije i dalje je mlada, reklo bi se ne samo zbog Dana mladosti.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво