Читај ми!

Medved u dvorištu: Dobro jutro, komšija

Kada je ujutro izašao iz kuće imao je šta da vidi: medveda na drvetu!

Ekipe Organizacije za zaštitu divljih životinja Odeljenja za divlje životinje Jute istakle su da je crni medved primećen u srednjoj školi „Morgan“. Portparolka te organizacije dodala je da se posle toga medved popeo na drvo koje se nalazi u stambenom bloku u blizini škole.

„Moj muž je pošao da odveze ćerku u školu pa da krene na posao, ali brzo se vratio kući i rekao mi: 'Mislim da je medved u našem dvorištu'“, rekla je Makenzi Glover.

„Izašao sam ujutru iz kuće da odvedem ćerku u školu. Bilo je oko 7.30. Moja ćerka je otrčala do auta i čekala da otključam vrata, dok nas je medved uplašeno gledao s drveta“, istakao je suprug.

Službenici Organizacije za zaštitu divljih životinja pozvali su lovca iz komšiluka da uz pomoć pasa zadrži medveda na drvetu.

„To je veliki medved, mužjak, star oko šest godina“, naglasio je Mark Hadli iz Organizacije. Kada je medved uspavan, komšiluk je mogao da odahne.

Borci za prava životinja upozoravaju da će zbog suša medvedi sve češće dolaziti u gradove Amerike da potraže hranu.

Preporuka je da kada neko naiđe na medveda, treba da ostane miran i medved će otići, ne treba da beži ili da se pravi da je mrtav. Ne treba tražiti spas na drvetu jer se crni medvedi brže penju, a i brži su pa se ne sme bežati od njih.

Ako crni medved napadne, uvek treba uzvratiti. I ne odustajati! Od medveda se može uspešno braniti kamenjem, štapovima, rančevima, flašama za vodu, pa čak i rukama i nogama.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи