Čitaj mi!

Blizanci, a rođeni u dve godine

U Kaliforniji su rođeni blizanci u različitim godinama, u razmaku od 15 minuta — brat 2021, a sestra 2022. godine.

U petak uveče, u novogodišnjoj noći, Fatima Madrigal i Robert Truhiljo iz Grinfilda, dočekali su sina kome su dali ime Alfredo – u 23.45.

Samo 15 minuta kasnije, malo pošto je sat otkucao ponoć, par je dočekao Alfredovu sestru bliznakinju, i dao joj ime Ajlin. 

„Meni je potpuno neverovatno da imam blizance koji imaju različite godine rođenja", rekla je Fatima.

U saopštenju za štampu medicinskog centra „Natividad", Madrigal je objasnila svoja osećanja uzrokovana neobičnim datumom rođelja svojih blizanaca.

„Bila sam iznenađena i srećna što moja deca stižu baš oko ponoći", dodala je ponosna mama.

Dr Ana Abril Arijas, porodični lekar u „Natividad medikal grup", dodala je: „Ovo je definitivno bio jedan od najupečatljivijih porođaja u mojoj karijeri. Bilo je apsolutno zadovoljstvo pomoći ovim mališanima da stignu na svet – i tokom prošle i ove godine. Ovo je bio neverovatan početak nove godine".

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, u Sjedinjenim Državama obično ima 120.000 rođenih blizanaca svake godine. Takvi porođaji čine nešto više od tri odsto svih porođaja.

Alfredo i Ajlin pridružili su se braći i sestrama – par već ima dve devojčice i dečaka, koji su vrlo uzbuđeni što će ih upoznati.