Читај ми!

Sto leta baka Borike Janićijević, koja poručuje: Lepo da kroz život prođete i proživite

U Gerontološkom centru u Kruševcu danas je obeležen jedan poseban jubilej. Iako je praksa da se rođendani svih 187 korisnika svečano obeležavaju, prvi put na slavljeničkoj torti našle su se tri svećice.

Uz muziku i vatromet, kako i dolikuje velikom slavlju, stoti rođendan baka Borika Janićijević koja je iz rodnog Prizrena izbegla u Kruševac 99.godine, primereno merama, proslavila je sa manjim krugom zvanica. U društvu unuka, najmlađe od tri kćeri, i članove kolektiva Gerontološkog centra, čija je korisnica postala ovog leta.

"Kada shvatite da život čine lepi trenuci onda se trudite da svakog dana u životu napravite da nešto bude kako treba i lepo. Ovo je prvi put da neko u našoj ustanovi proslavlja i puni 100 godina. Veoma smo srećni što smo i mi deo tog trenutka. Potrudili smo se da naparavimo da to bude čarobno", istakla je Jelena Mijailović, direktorka Gerontološkog centra u Kruševcu.

Uz slavljeničku tortu na kojoj su se našle i drage fotografije, na dar od Gerontološkog centra baka Borika je dobila i porodično stablo sa imenima sedmoro unučadi i 16-toro praunučadi koju su joj podarile tri kćeri. Život u skladu s prirodom, briga i ljubav najmilijih doprineli su da u dobrom zdravlju proslavi nesvakidašnji jubilej.

"Ona je živela u selu, jela je zdravu hranu, živela je svoj život, mada je bila mučenica stvarno, ali smo mi, ćerke obraćale pažnju. Nismo joj dopustile mnogo da se muči. Ovo što ste joj priredili stvarno je neočekivano. Prezadovoljna je ona, pitam je kako joj je, a ona kaže ove sestre, to su sve moja deca", istakla je ćerka Stojanka Kostić.

Iako zaborav polako briše njena sećanja, Borika je na rođendanske čestitke sa radošću odgovorila.

"Hvala Bogu, zdravi živi svi da budete. Lepo da prođete, kroz život da proživite. To je glavno. To je savet mlađima. Pa kako reko Bog, mnoge godine prošle", rekla je slavljenica Borika Janićijević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара