Читај ми!

Hevi metal groznica u Paraćinu – penzioneri idu na koncert

Na koncert legendarnog britanskog benda „Ajron mejden“, koji je planiran za 24. maj, penzioneri iz Paraćina moći će besplatno da putuju. Penzionerska organizacija već uveliko pravi spiskove, interesovanje je iznad očekivanja, a uslovi su kupljena karta za koncert i članstvo u Udruženju. Članovi mogu da povedu decu i unuke ako žele, takođe besplatno.

Nije šala: za odlazak u Beograd na koncert legendarnih Ajronsa već se prijavilo petnaestak paraćinskih penzionera, a najverniji fanovi britanskog hevi metal benda, već su kupili karte.

U Udruženju penzionera kažu da će na ovaj prolećni rok spektakl, iz Paraćina krenuti najmanje jedan, a možda i više autobusa. Ideja je naišla na odobravanje, uz po koji diskretan smešak mlađih naraštaja.

„Oni su naša generacija, 1975. su osnovani. Tada smo mi imali 20-25 godina. Normalno je da među penzionerima bude dosta hevi metalaca. Sa oduševljenjem su prihvatili ovu ideju. To im je ventil“, kaže Milan Ilić, predsednik Udruženja penzionera u Paraćinu. 

Čitava ideja i nije čudna ako se zna da osnivač benda Stiv Haris ima 65 godina. Najmlađe generacije nisu ni čule za Ajron mejden i ne znaju šta je hevi metal.

Ljudi srednjih godina mahom jesu, tako da je najveći broj fanova, sa kraja 70-ih i iz 80-ih godina, već uveliko u penziji.

Branko Savić, roker, vokal grupe Metro, kaže da zna mnogo penzionera koji će ići na taj koncert.

„To je, inače, hodočašće za svakog pravog rokera. Ajron mejden je jedna svetska ikona. Poslednji put su bili 2014. godine na Kalemegdanu pred 12.000 ljudi. I ja sam bio na tom koncertu", seća se Savić.

Penzionerska organizacija spremna je da pomogne članovima i pri kupovini karata, a čak je razmatrana mogućnost odlaska na koncert u Sofiju u julu.

Do tada valja potražiti u ormarima po nešto od garderobe iz hevi metal ere i eventualno, obnoviti gradivo uz po koji longplej.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво