Читај ми!

Britanac za svoj 100. rođendan dobio „bentli“ koji je vozio pre više od pola veka

Činjenica da ste napunili 100 godina je sama po sebi nagrada, ali dobiti luksuznog „bentlija“ za stoti rođendan je posebna trešnja na vrhu torte. Posebno ukoliko je to automobil koji ste pre više od 55 godina vozili kao šofer.

Edi Hjuz iz Lakoka u Britaniji ostao je bez reči kada mu je porodica uručila ključeve od „bentlija S3“ koji je vozio kao šofer sredinom šezdesetih godina.

Hjuz je automobil pokupio iz fabrike 1964. godine za svog poslodavca, a svom sinu Ronu je rekao da je to „najbolji automobil koji je vozio“.

Ron (69) je rekao britanskoj agenciji "South West News Service" da je kontaktirao sa svim „bentli" klubovima po svetu proteklih godina, ali je potraga dala rezultate tek kada se njegov sin Džejms uključio i počeo preko interneta da ga traži.

Pronašli su ga u SAD gde je bio nuđen na prodaju.

Kupili su ga od automobilskog kluba „Beverli Hils“, a ukupno ih je koštao, nakon prevoza do Britanije, 44.000 dolara.

„Nisam mogao da verujem. Divno je videti ga ponovo. Preplavile su me emocije“, rekao je Edi za britansku agenciju.

Stogodišnji Britanac neće još dugo uživati u svom ljubimcu, jer uskoro će prestati da vozi automobile, posle pune 83 godine za volanom.

Ipak, srećan je što će njegov „bentli” ostati u porodici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара