Читај ми!

Ugašeno „vatreno oko“ u Meksičkom zalivu

Požar na površini okeana zapadno od meksičkog poluostrva Jukatan koji je izbio u petak ujutru je ugašen, saopštili su iz državne meksičke naftne kompanije Pemeks. Uzrok požara čiji snimci su izazvali buru na društvenim mrežama je bilo curenje plina iz podvodnog gasovoda, saopštili su iz kompanije, kako prenosi Rojters.

Jarko narandžasti plamen koji iskače iz vode nalik na rastopljenu lavu nazvan je na društvenim mrežama „vatreno oko“. Požar je besneo u Meksičkom zalivu na relativno maloj udaljenosti od platforme naftne kompanije Pemeks.

Kako se navodi u saopštenju, bilo je potrebno više od pet sati da se požar potpuno ugasi.

Požar je započeo u podvodnom gasovodu koji povezuje Pemeksovu naftnu platformu sa najznačajnijim nalazištem Ku Malub Sap koja se nalazi nedaleko od južnog oboda Meksičkog zaliva.

Iz Pemeksa navode da u požaru nije bilo povređenih, i da proizvodni objekti nisu oštećeni. Požar je izvio oko 5.15 po lokalnom vremenu, a potpuno je ugašen do 10.30 sati. Za gašenje požara korišćen je azot, dodaje se u izveštaju. Uzrok požara se ispituje.

Anhel Karizales, šef meksičkog regulatornog tela za bezbednost, u objavi na Tviteru je naveo da nije došlo do „izlivanja u okean“, ali nije objasnio šta je onda gorelo na površini vode.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се