Читај ми!

Zatvor zbog varanja u svrhu dobijanja besplatne piletine

Pet kineskih studenata završilo je u zatvoru nakon što je jedan od njih iskoristio grešku u onlajn sistemu za naručivanje lanca KFC. Na taj način, došli su do ogromne količine besplatne piletine koju su potom preprodavali.

Dvadesetpetogodišnji student po imenu Ksu, prevario je KFC za hranu u vrednosti od oko 6.500 funti.

Besplatnu hranu dobijao je tokom šest meseci, nakon što je otkrio grešku u mobilnoj aplikaciji 2018. godine. 

Tajnu podelio sa četvoricom svojih prijatelja, pa su, na kraju, njih petorica odgovorni za prevaru u vrednosti od čak 15.500 funti, prenosi portal thepapaer.cn.

Ksu je dobio kaznu zatvora u trajanju od dve godine i šest meseci uz novčanu kaznu od 700 funti. Njegovi saučesnici kažnjeni su zatvorom u trajanju od 13 meseci do dve godine.

Grešku u sistemu Ksu je otkrio kada je saznao da može da kupuje hranu pomoću vaučera iz telefonske aplikacije KFC-a, i da povraćaj kupona dobija pomoću aplikacije WeChat.

Nedugo pošto je Ksu počeo da dobija besplatnu piletinu od KFC-a, podelio je šemu za prevaru sa svojim prijateljima.

Takođe je počeo i da preprodaje hranu svojim prijateljima po nižoj ceni i ostvario određenu zaradu.

Njih petorica su na kraju uhapšeni, a Ksu se izjasnio krivim.

Incident je postao aktuelna tema rasprave na kineskim društvenim mrežama, a neki korisnici su rekli da je kazna oštra, dok drugi smatraju da su krivi - odgovorni za greške u aplikaciji i i sistemu poručivanja.

Sud je međutim presudio da su njih petorica počinila prevaru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи