Čitaj mi!

Avion im se zapalio u vazduhu, putnici traže odštetu od pola miliona dolara

Dvoje putnika odlučilo je da tuži Kompaniju „Junajted erlajns“, jer su bili u avionu kada se motor zapalio u vazduhu, a „boing“ je morao prinudno da sleti u Denver. Svaki podnosilac zahteva traži odštetu u iznosu od preko pola miliona američkih dolara.

Let aviona „boing 777“, Kompanije „Junajted erlajns“,  koji je leteo na relaciji Kolorado – Honolulu, loše se završio. Avion je prinudno sleteo u Denver, a krhotine delova aviona bile su razbacane po stambenoj četvrti u Brumfildu.

Putnici Džozef Mekginli i Džonatan Stravn istakli su da su lično, emocionalno i finansijski pretrpeli posledice incidenta, koji se dogodio 20. februara.

Sudu u Čikagu su podneli odvojene tužbe u kojima traže odštetu od 500.000 američkih dolara. Navode da su pretrpeli ogroman strah misleći da će avion da se sruši, jer su svojim očima videli bljesak eksplozije motora.

Na video-snimcima objavljeni na Tviteru posle incidenta, videlo se kako avion leti nisko iznad Brumfilda a komadi letelice padaju na zemlju.

„Zamislite kako je putniku kad gleda kroz prozor aviona i bespomoćno posmatra motor koji gori. Užas koji vas obuzme traje skoro čitavu večnost“, istakao je advokat Robert Kliford zastupnik podnosilaca tužbenog zahteva.

Kliford zastupa i porodice 72 putnika „boinga 737“, koji se srušio u Etiopiji 2019. godine.

Velika Britanija je privremeno zabranila letove avionima tipa „boing 777“, koji koristi isti motor kao i onaj koji se zapalio u Koloradu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 19. apr 2021, 10:09) - anonymous [neregistrovani]

Nikad vise necu... ???

Necu se ni parkirati blizu aerodroma...
Neznam zasto...???
Da placam i da budem ubijen...
Kakva je to meni potreba da letim po nebu...
Da me pale i bacaju sa neba...
I jos ce napisati ..
"" Kukavica krepala od straha..""
Da samo znate...
I slova sam duzan iz vlastitog dzepa .
Platiti sam ...

div id="adoceanrsvdcfhklggd">