Читај ми!

Ko brine o kućnim ljubimcima dok su vlasnici u kovid bolnicama

Dok su vlasnici oboleli od kovida-19 u bolnici u Italiji ipak neko brine o njihovim kućnim ljubimaca. Italijansko udruženje za zaštitu životinja i okoline (LEIDAA) u ovim teškim trenucima pomaže svim vlasnicima pasa i mačaka koji su u bolnici.

Do sada je registrovano 2.200 slučajeva životinja o kojima brinu volonteri angažovani pri Udruženju za zaštitu životinja i okoline. Vlasnici kućnih ljubimaca su ili u bolnici, ili u karantinu, ili su, nažalost, izgubili borbu sa virusom.

Tako je Milo, zlatni retriver, pronašao privremeni dom u Udruženju jer se njegov vlasnik razboleo te zbog visoke temperature i ostalih simptoma kovida-19 nije mogao da brine o njemu, kao ni ostatak porodice koji je bio obavezan da ostane u izolaciji.

Dobrovoljci Udruženja su se pobrinula za Mila i omogućila mu, između ostalog, i njegove omiljene šetnje.

Vlasnik jednog šteneta, penzioner koji je izgubio bitku sa kovidom-19, nije imao nikoga sem te kuce koja je sada ostala sama i bez ikoga da brine o njoj. Udruženje ga je primilo i čine sve da se oseća voljenim i na sigurnom. Tako će biti sve dok ne pronađe novu porodicu.

Italiju je potresla i priča o keruši Teri koja ima 13 godina, skoro je gluva i ima problema sa inkontinencijom, a njena vlasnica je preminula od posledica koronavirusa. O Teri je neko vreme brinuo prijatelj vlasnice koji je invalid.

S obzirom na njegovo stanje nije bio u mogućnosti da staroj kuci pruži svu moguću negu i pažnju, tako da se obratio za pomoć Udruženju. Teri je trenutno dobro pažena, ima svu medicinsku pomoć i potrebne terapije i kada joj bude bilo bolje, volonteri se nadaju da će se naći neka dobra duša da je udomi i pruži joj utočište u poslednjim godinama života.

Kovid-19 pogađa sve, ne samo ljude koji su se zarazili već i čitave porodice, pa i one članove koji imaju šape, a ipak su njen deo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво