Читај ми!

Kakva je veza između Španije, lutrije i koronavirusa

U Španiji se bliži popularna Božićna lutrija, a oni koji vole da na taj način okušaju sreću, ove godine su najviše birali brojeve koji su u vezi sa koronavirusom.

Među prvima je rasprodat broj koji označava datum početka epidemije u toj zemlji. Najviše igrača na sreću se odlučilo za broj 14.320, koji predstavlja 14. mart 2020. Tada je u Španiji proglašeno vanredno stanje zbog koronavirusa. 

Bosko Kastiljeho, koji radi u jednom od najpoznatijih prodajnih mesta lutrije „Dona Manolita" u Madridu, kaže da je taj broj već rasprodat". Oni su ih imali ukupno 60 na raspolaganju igračima i prodali su ih za dva dana.

Brojevi za nagradnu premiju u opticaju su od jula a „datum vanrednog stanja" je brzo nestao.

„Ljudi stalno zovu i pitaju za taj broj, što nam u početku nije bilo jasno. Kada je jedan klijent baš insistirao, pitali smo ga o čemu se radi i postalo je jasno", obrazložio je Kastiljeho.

I u drugim mestima u Španiji je slična situacija, a u celoj državi je ukupno bilo 1.720 listića s tim brojem. Naravno - svi su rasprodati.

Španska lutrija je vrlo popularna među Špancima. Posebno je interesantno što brojeve biraju na osnovu određenih događaja.

Najtraženiji brojevi za vanredne božićne dodele lutrijskih nagrada prošle godine bili su 28.419 i 10.119 koji su zapravo predstavljali datume opštih izbora.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво