U Saudijskoj Arabiji u kafić povedite i svog ljubimca

Saudijska Arabija iznenadila je još jednim potezom. Posle niza društvenih promena koje uključuju i žene za volanom automobila, otvaranja bioskopa, kraljevstvo otvara prvi kafić koji mogu zajedno da posećuju kućni ljudimci i njihovi vlasnici.

U islamu se psi smatraju nečistim životinjama - za razliku od mačaka - i uglavnom su zabranjeni na javnim mestima u Saudijskoj Arabiji.

Od nedavno vlasnici pasa u Saudijskoj Arabiji mogu da uživaju u šoljici kafe u društvu svog psa, jer je otvoren prvi kafić gde mogu da dođu i kućni ljubimci.

Kafić „Barking Lot", koji je otvoren u primorskom gradu Hobar, usrećio je ljubitelje životinja pošto je malo mesta gde je moguće uvesti pse.

Saudijska verska policija zabranjuje šetanje pasa, tvrdeći da ih muškarci koriste kako bi kontaktirali žene.

Azili za životinje pojavili su se u nekoliko gradova, a usvajanje lutalice postalo je popularno u UAE koje se modernizuje u okviru plana „Vizija 2030" i prestolonaslednika Mohameda Bin Salmana.

Vlasnica kafića Dalal Ahmed ispričala je da je na ideju o otvaranju takvog lokala došla prilikom posete Saudijskoj Arabiji.

„Došla sam u Saudijsku Arabiju sa svojim psom, ali nisam mogla da šetam s njim po plaži. Bila sam veoma tužna i odlučila sam da pomognem otvarajući kafić za osobe koje imaju pse, ali i za one koje ih nemaju", rekla je Dalal.

Kafić nudi i usluge nege pasa i kupanja kupanja kućnih ljubimaca.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 01. okt 2020, 11:51) - anonymous [neregistrovani]

Umjesto bombi ratovalo se kamenicama

Kad ne mozes sa djevojkom u kafic (bez familije) eto da nisi sam.