U Saudijskoj Arabiji u kafić povedite i svog ljubimca

Saudijska Arabija iznenadila je još jednim potezom. Posle niza društvenih promena koje uključuju i žene za volanom automobila, otvaranja bioskopa, kraljevstvo otvara prvi kafić koji mogu zajedno da posećuju kućni ljudimci i njihovi vlasnici.

U islamu se psi smatraju nečistim životinjama - za razliku od mačaka - i uglavnom su zabranjeni na javnim mestima u Saudijskoj Arabiji.

Od nedavno vlasnici pasa u Saudijskoj Arabiji mogu da uživaju u šoljici kafe u društvu svog psa, jer je otvoren prvi kafić gde mogu da dođu i kućni ljubimci.

Kafić „Barking Lot", koji je otvoren u primorskom gradu Hobar, usrećio je ljubitelje životinja pošto je malo mesta gde je moguće uvesti pse.

Saudijska verska policija zabranjuje šetanje pasa, tvrdeći da ih muškarci koriste kako bi kontaktirali žene.

Azili za životinje pojavili su se u nekoliko gradova, a usvajanje lutalice postalo je popularno u UAE koje se modernizuje u okviru plana „Vizija 2030" i prestolonaslednika Mohameda Bin Salmana.

Vlasnica kafića Dalal Ahmed ispričala je da je na ideju o otvaranju takvog lokala došla prilikom posete Saudijskoj Arabiji.

„Došla sam u Saudijsku Arabiju sa svojim psom, ali nisam mogla da šetam s njim po plaži. Bila sam veoma tužna i odlučila sam da pomognem otvarajući kafić za osobe koje imaju pse, ali i za one koje ih nemaju", rekla je Dalal.

Kafić nudi i usluge nege pasa i kupanja kupanja kućnih ljubimaca.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи