Ogromni koronavirus na ulicama južne Indije - pokreće ga motor od 100 kubika

Korona-vozilo, izum je kojim u Indiji pokušavaju da prenesu poruku o tome da „treba ostati kod kuće“ jer Kovid-19 oduzima živote širom sveta.

Malo zeleno vozilo ukrašeno je crvenim šiljcima, dnevno pređe dosta kilometara u tehnološkom čvorištu - gradu Hajderabad, i podseća građane na opasnosti od koronavirusa.

„Ljudi se ne plaše zbog aktuelne situacije sa novim virusom i još uvek su na ulicama uprkos jasnoj opasnosti", izjavio je za AFP 67-godišnji Jadav, kreator korona-vozila, inače vlasnik štamparije u Hajderbadu.

„Moja poruka kroz kreiranje ovakvog vozila je da je opasno biti na ulici i da je najsigurnije mesto trenutno dom", dodao je Jadav koji u ovom poduhvatu ima podršku lokalne policije.

Jadav je najavio da će vozilo donirati lokalnim vlastima.

Izumitelj korona-vozila inače je vlasnik Ginisovog svetskog rekorda za dizajn najvećeg tricikla na svetu.

Jadav je tokom svoje duge umetničke karijere, takođe dizajnirao automobile u vidu hamburgera, lopte, računara...

U gradu Čenaj na jugu države, zabeležen je još jedan primer nesvakidašnjeg apelovanja na podizanje svesti o koronavirusu.

Policijski inspektor Raješ Babu, pridružio se lokalnom umetniku i zajedno su dizajnirali kacigu sa crvenim šiljcima i sijalicama, kako bi upozoravali vozače na opasnost od virusa.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво