Matura bez haljina i odela, samo dobri, stari rok i druženje

Buduće srednjoškolce sledeće sedmice očekuje polaganje maturskog ispita. U toku su i maturske proslave, uglavnom u restoranima. I dok su mnogi roditelji u potrazi za odgovarajućom toaletom, da njihovi maturanti zablistaju te večeri, u novobeogradskoj OŠ „Radoje Domanović“, odlučili su da matursko veče proslave na drugačiji način.

Umesto u restoranu, maturanti OŠ „Radoje Domanović“, sinoć su maturu proslavili rok koncertom, u dvorištu škole. Za njih su svirali i pevali njihovi nastavnici i direktor, zajedno sa nekadašnjim učenicima te škole.

Maturanti se slažu da je ovo pravi način kako treba proslaviti maturu i da su ponosni na svoju školu.

Ovoj originalnoj proslavi male mature, priključile su se i poznate ličnosti.

„Ovo je zaista unikatna stvar da profesori sa klincima sviraju i dele rokenrol sa svima. To je zaista velika stvar za Beograd i Novi Beograd“, kaže glumac Gordan Kičić, koji je zajedno sa koleginicom Jelenom Gavrilović došao da podrži osnovce.

Meni je ovo genijalno. Došla sam ovde na branik rokenrola, jer sam fascinirana kako deca danas slušaju neku muziku za koju mi mislimo da je prosto zaboravljena. Mislim da postoji i druga vrsta muzike od one koju mediji agresivno serviraju mladim generacijama“, istakla je Jelena Gavrilović.

Svirao se samo rokenrol. Zajedno sa maturantima, uživali su i njihovi roditelji, bake i deke, komšije. Možda bi ovakva proslava maturske večeri, mogla da bude inspiracija i drugim školama. Inače, rad OŠ „Radoje Domanović“, Ministarstvo prosvete ocenilo je najvišim ocenama.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво