Matura bez haljina i odela, samo dobri, stari rok i druženje

Buduće srednjoškolce sledeće sedmice očekuje polaganje maturskog ispita. U toku su i maturske proslave, uglavnom u restoranima. I dok su mnogi roditelji u potrazi za odgovarajućom toaletom, da njihovi maturanti zablistaju te večeri, u novobeogradskoj OŠ „Radoje Domanović“, odlučili su da matursko veče proslave na drugačiji način.

Umesto u restoranu, maturanti OŠ „Radoje Domanović“, sinoć su maturu proslavili rok koncertom, u dvorištu škole. Za njih su svirali i pevali njihovi nastavnici i direktor, zajedno sa nekadašnjim učenicima te škole.

Maturanti se slažu da je ovo pravi način kako treba proslaviti maturu i da su ponosni na svoju školu.

Ovoj originalnoj proslavi male mature, priključile su se i poznate ličnosti.

„Ovo je zaista unikatna stvar da profesori sa klincima sviraju i dele rokenrol sa svima. To je zaista velika stvar za Beograd i Novi Beograd“, kaže glumac Gordan Kičić, koji je zajedno sa koleginicom Jelenom Gavrilović došao da podrži osnovce.

Meni je ovo genijalno. Došla sam ovde na branik rokenrola, jer sam fascinirana kako deca danas slušaju neku muziku za koju mi mislimo da je prosto zaboravljena. Mislim da postoji i druga vrsta muzike od one koju mediji agresivno serviraju mladim generacijama“, istakla je Jelena Gavrilović.

Svirao se samo rokenrol. Zajedno sa maturantima, uživali su i njihovi roditelji, bake i deke, komšije. Možda bi ovakva proslava maturske večeri, mogla da bude inspiracija i drugim školama. Inače, rad OŠ „Radoje Domanović“, Ministarstvo prosvete ocenilo je najvišim ocenama.

broj komentara 22 pošalji komentar
(nedelja, 11. jun 2017, 19:21) - džoni [neregistrovani]

bre

Zanimljivo koliko se ovde skupilo naroda,a da se nijedna stanija nije razgolitila....Biće nešto od nas. Što se tiče same teme, nijednog rokera, nijednog finog opuštenog čoveka, ma šta da sluša. Plaćate 2-3000 mesečno internet da bi se nadmetali i mudrovali jedni drugima nad glavama, jer vas u vlastitoj kući niko ni ne sluša,niti imate vremena za te ljude što pored vas žive. Sjuper!

(nedelja, 11. jun 2017, 08:36) - Marko NBG [neregistrovani]

***

Restoran,večernja toaleta,to je za veliku maturu.Mislim da je za osnovce ovo sasvim ok.
Dečaci koji izgledaju neprirodno u odelhma i devojčice sređene i našminkane da izgledaju kao da imaju bar po 20-ak godina.
Uostalom štaće maloletnici u kafani?

(nedelja, 11. jun 2017, 04:47) - anonymous [neregistrovani]

Bravo maturanti

Za svaku pohvalu.

(subota, 10. jun 2017, 23:01) - anonymous [neregistrovani]

Неверица

Шта све нећу прочитати. Редак пример да једна школа организује овако нешто а неки причају да је ОВО наметање?

(subota, 10. jun 2017, 21:53) - anonymous [neregistrovani]

Odgovaram ti

Oduči se od toga da mrziš svoje. Naravno da nisam rekao da deca na svojim proslavama treba da slušaju etno. Pročitaj šta sam napisao. A deca će se provesti uz bilo kakvu buku, kao da je to bitno? Niti hoću, niti mogu da imam razumevanja za tvoju demagogiju. Nisam Srbin, čak nemam ni vaše državljanstvo, iako živim ovde. Kao nekome ko se bavi narodnom tradicijom, vaš odnos prema vašem folkloru mi je besmislen i uvredljiv. Izvini, ja zaista nemam nameru da se oduševljavam vašim kopijama zapadne muzike. Otići ću kući, na izvor roka, i tamo ću slušati neuporedivo bolju muziku od vaših imitacija. Uzgred, današnja deca, ne samo kod vas, ionako nemaju kulturu slušanja muzike, kao što nemaju ni kulturu gledanja filmova. MP3 lista ne može se porediti sa kolekcijom ploča, Ali drugde umeju ipak i dalje umeju da još uvek poštuju tradiciju.

(subota, 10. jun 2017, 21:35) - anonymous [neregistrovani]

Srbija je jedina zemlja u Evropi

u kojoj će neko sa ponosom reći da mu se gadi vlastita tradicija. Mislite malo o tome.

(subota, 10. jun 2017, 21:28) - anonymous [neregistrovani]

...

Izuzetno je važno to što ne znaš čemu se rugaš... Šta, ja sad treba da kažem da je Kit Ričards (pošto pretpostavljam da si klinac, čuo nekad?, čisto sumnjam), svirao u The Who, da je Pit Tauzend bio u Dip Parpl i da kažem da to nije važno. Onome ko te je ubedio da je slušanje roka odraz civilizovanosti obrati se sa molbom da ti objasni zašto to radi. .

(subota, 10. jun 2017, 20:58) - sumenko [neregistrovani]

@Sta da slusaju mladi ,sve sem etno.

Drombolj ili drombulja,je ovde apsolutno nevazno ,ja sam te pitao a pitam te i sad kako mladima da prodas tu ideju o etno muzici i maturskoj veceri .Bio si i ti valjda mlad ,pa te zato molim bez nepotrebne demagogije,hvala na razumevanju.

(subota, 10. jun 2017, 19:57) - Biljana [neregistrovani]

Bez veze

Proslava u restoranima sa vecernjom garderobom je upravo ono kako treba da se proslavi. A zurki na koncertima uvek ima.

(subota, 10. jun 2017, 18:57) - Tanja [neregistrovani]

Posaljite poruku svim Nbgd i drugim skolama

Bravo nastavnici, roditelji, ucenici sadasnji i bivsi. Svaka cast!!! Moj sin oce godine mala matura OS Branko Radicevic-dno dna, organizacija nikakva, nastavnici ne prilaze djacima, a ocekuju skupe poklone za kraj!!! Opste rasulo u kolektivu!!! Razocarana i deca i roditelji!!!