Prodat „poslednji poljski evroskeptik”

Sada već čuveno penkalo, koje je nakon 18 meseci odlaganja za još par sekundi pomerilo potpisivanje Lisabonskog sporazuma od strane poljskog predsednika Leha Kačinjskog, i zato nazvano „poslednji poljski evroskeptik”, prodato je na aukciji.

„Poslednji poljski evroskeptik", kako je u šali nazvano „Stipula" penkalo koje je "odbilo poslušnost" kada je poljski predsednik Leh Kačinjski njime hteo da potpiše Lisabonski sporazum, prodato je preksinoć na aukciji za 4.285 evra, mada je početna cena bila samo 23 evrocenta.

Televizija TVN24, čija fondacija je organizovala aukciju, dobila je neočekivano veliku sumu zahvaljujući tome što su slavno „neposlušno" pero poželeli i evrooptimisti i evroskeptici.

Za pristalice EU i Lisabonskog sporazuma zato što je upravo to penkalo odabrano za konačnu ratifikaciju Lisabonskog sporazuma u Poljskoj 10. oktobra, nakon odlaganja od 18 meseci, a za evroskeptike zato što se do tada „provereno" pero odjednom "setilo" da je evroskeptik i prestalo da radi, pa je sporazum potpisan običnom hemijskom, a ne predsednikovom elegantnom ceremonijalnom olovkom.

Šef predsedničke kancelarije Pavel Vipih rekao je, posle čina ratifikacije u Varšavi, da će pero biti kažnjeno i da mu kao poslednjem evroskeptiku u predsedničkoj kancelariji sleduje prodaja.

Na predsedničkom vebsajtu piše da „odbilo saradnju" u najvažnijem trenutku za Poljsku. Međutim, nigde ne piše da li je penkalo u međuvremenu proradilo.

Za nedelju dana, koliko je trajala aukcija, sajt je posetilo preko 105.000 korisnika Interneta, a pred ponoć kada su padale poslednje prijave i cena skočila u poslednjim minutima za 700 evra, sajt je zamalo pao zbog preopterećenja.

Dobijeni novac otići će u dobrotvorne svrhe kao pomoć deci sa oštećenjima mozga.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво