Uzbunu pred ambasadom SAD izazvao vozač koji je ostao bez goriva

Vozilo koje je izazvalo uzbunu je pred ambasadom SAD u Skoplju ostavio Skopljanac koji je – ostao bez goriva, objavila je televizija „Telma“.

Parkirana pred glavnim ulazom ambasade, „zastava pikap“, čiji je vlasnik otišao da donese naftu, bila je razlog za jučerašnju antiterorističku akciju.

Radnici bezbednosne službe američke ambasade su odmah proverili vozilo i prve kontrole su im pokazale da je „pikap“ pozitivan na eksploziv, odnosno na hemikalije koji su sastavni deo eksploziva.

Zatim su pozvali Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Makedonije, a skoro istovremeno su pred ambasadu stigli antiterotistička jedinica policije i vozač pikapa, koji je nosio naftu za svoje vozilo, ispražnjenog rezervoara.

Prilikom provere unutrašnjosti vozila, pronađene su elektrode i aparat za zavarivanje, potvrdili su televiziji Telma policijski izvori. Vozilo je dodatno provereno u krugu MUP-a, a od vozača je uzeta izjava.

U ambasadi SAD nisu želeli da komentarišu jučerašnji događaj, dok su u MUP-u rekli da je slučaj rasvetljen i da nije bilo eksploziva ni pretnji tom diplomatskom predstavništvu.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво