Norveška se sprema na masovno ubijanje vukova

Grupe za zaštitu životinja oštro su kritikovale plan norveških vlasti o ubijanju 47 od 68 vukova, koliko je procenjeno da živi u divljini.

Norveške vlasti opravdale su ovogodišnji planirani lov, najveći u više od 100 godina, činjenicom da vukovi predstavljaju opasnost po ovce.

Sa druge strane, grupe za zaštitu životinja opovrgle su te tvrdnje, navodeći da je šteta od vukova minimalna i da je predloženi odgovor potpuno neopravdan.

Nina Jensen, čelnica WWF za Norvešku, napisala je na Tviteru da je potez „čist masovni pokolj“. Prema njenim rečima, ovako nešto nije viđeno u skoro 100 godina.

„Odluka mora biti zaustavljena. Pozivamo ministra za zaštitu životne sredine da zaustavi ovaj pokolj. Danas Norvešku treba da je sramota“, istakla je za Gardijan Silje Ask Lundberg iz norveškog ogranka udruženja „Prijatelji Zemlje“.

„Nacija koja hoće da ubije 70 odsto populacije vukova nema pravo da tvrdi da je šampion u zaštiti životinja i životne sredine“, navela je ona.

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 19. sep 2016, 16:27) - anonymous [neregistrovani]

Sramota

Pa 70% je bas puno. Nemoguce da ce im ostati samo 20tak vukova

(ponedeljak, 19. sep 2016, 15:59) - anonymous [neregistrovani]

Ako je tako onda vam netrebaju ni ljudi

Ovo je veoma sramno za Norvesku drzavu .Ponavljam veoma SRAMNO ! Usta vi ulazete vase pare u NATO ?

(ponedeljak, 19. sep 2016, 15:57) - anonymous [neregistrovani]

Aaa Uhhhh sto ih je mnogo u prirodi

Sto da ih ubijaju sto ih ne raspodele ako ih nece ,lako je ubiti zar vam nije zao ???Sramno je to za jednu bogatu drzavu kao sto je Norveska ako nema ona da im da i pruzi normalan zivot u toliko prostranoj divljini pa ko onda ! Nadjite neko resenje svet nije mali a i ima mesta gde se mogu naseliti .Pustite ih da zive nece vam nista nedostajati dovoljno ste bogata drzava to je samo jedna sitnica za vas.

(ponedeljak, 19. sep 2016, 14:32) - anonymous [neregistrovani]

68 vukova

Jel ovo greska da u Norveskoj ima jos 68 vukova? Ako nije greska (a i ako jeste) onda ovaj svet nije normalan, a ljudska vrsta treba da izumre jer nije zasluzila da zivi. Na tolikom prostoru smeta 50 (pa neka je i 50 000) vukova. Ovo je bolesno. Mozda ostalim zivotinjama treba dati rok da pronadju drugu planetu da bi skotovi mogli da nastave da zive, inace ih sve poubijati.

(ponedeljak, 19. sep 2016, 14:25) - Borislav Marić [neregistrovani]

Štiteći životinje štitimo i društvo od sličnih pokolja


Velika sramota je i to što su udruženja za zaštitu životinja u Zapadnim zemljama neuporedivo tiši kada se pokolj životinja dešava u njihovim zemljama nego kada se dešavaju na drugim kontinentima, a nadam se da objavljivanje ovog članka nije u svrhu izgovora za planiranje sličnog pokolja u Srbiji!