Norveška se sprema na masovno ubijanje vukova

Grupe za zaštitu životinja oštro su kritikovale plan norveških vlasti o ubijanju 47 od 68 vukova, koliko je procenjeno da živi u divljini.

Norveške vlasti opravdale su ovogodišnji planirani lov, najveći u više od 100 godina, činjenicom da vukovi predstavljaju opasnost po ovce.

Sa druge strane, grupe za zaštitu životinja opovrgle su te tvrdnje, navodeći da je šteta od vukova minimalna i da je predloženi odgovor potpuno neopravdan.

Nina Jensen, čelnica WWF za Norvešku, napisala je na Tviteru da je potez „čist masovni pokolj“. Prema njenim rečima, ovako nešto nije viđeno u skoro 100 godina.

„Odluka mora biti zaustavljena. Pozivamo ministra za zaštitu životne sredine da zaustavi ovaj pokolj. Danas Norvešku treba da je sramota“, istakla je za Gardijan Silje Ask Lundberg iz norveškog ogranka udruženja „Prijatelji Zemlje“.

„Nacija koja hoće da ubije 70 odsto populacije vukova nema pravo da tvrdi da je šampion u zaštiti životinja i životne sredine“, navela je ona.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво