Premijera „Harija Potera i ukletog deteta“ u Londonu

Hari Poter više nije dečak. Nije ni mladić. Odrastao je čovek, radi u Ministarstvu magije i ima troje dece. To bi u najkraćem mogao da bude uvod za predstavu „Hari Poter i ukleto dete“ koja je danas imala premijeru u Londonu.

Na crvenom tepihu ispred teatra „Palas“ bio je veliki broj ljudi koji su željno čekali da premijerno pogledaju nastavak priče o omiljenom čarobnjaku. Autorka serijala knjiga o Hariju Poteru, Dž. K. Rouling, pojavila se u teget haljini i „krilatim“ cipelama.

Sa njom je došao i režiser predstave Džon Tifani, dok su se glumci Pol Tornli, Noma Dumezveni i Džejmi Parker užurbano spremali u pozorištu za početak.

Hari Poter i ukleto dete osmi je deo sage, a radnja je smeštena 19 godina nakon dešavanja u Relikvijama smrti. Čarobnjak sada radi u Ministarstvu magije, ima troje dece i bori se sa svojom prošlošću.

Knjiga nije novi roman, već scenario predstave, koji Roulingova insistira da nije radila sama, već da su ravnopravno sa njom učestvovali Džek Torn i režiser Džon Tifani.

Pošto je predstava rasprodata do maja 2017. godine, britanska autorka odlučila je da objavi knjigu zbog svih obožavalaca širom sveta koji nisu u stanju da vide predstavu.

Hari Poter i ukleto dete vrlo brzo je postala knjiga sa najvećom pretprodajom u SAD, ali i mnogim drugim zemljama širom sveta.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">