Čitaj mi!

Neustrašivi Feliks gleda u nebo

Nedelja ili ponedeljak, kažu članovi stručnog tima koji je okupio Feliks Baumgartner kako bi pokušao da skokom iz stratosfere probije zvučni zid. Vremenske prilike u naredna 72 sata krajnje nepovoljne za bezbednu misiju. Nikada neće odustati, tvrde Feliksovi najbliži saradnici.

Ni četvrtak nije srećan dan za Neustrašivog Feliksa.

Ekstremni sportista nada se da će mu se druga šansa (ako računamo samo pokušaje kada je došao do faze ulaska u kapsulu), da skoči iz stratosfere, napokon, pružiti u nedelju ili ponedeljak.

utorak je misija obustavljena zbog jakog vetra, a "Red Bull Stratos" tim vrhunskih stručnjaka kojima se Feliks Baumgartner okružio kako bi bezbedno izveo svoj naum ponadao se da će im danas vreme biti naklonjenije.

Sada je jasno da skoka sa visine od 36.576 metara i probijanja zvučnog zida neće biti ni tokom naredna 72 sata.

Podsećamo vas da će, ako uspe da skoči, Austrijanac postati vlasnik nekoliko rekorda: skočiće sa najveće visine do sada, imaće najduži slobodni pad, njegova vožnja balonom će takođe biti do rekordne visine po pitanju vožnje balonom sa ljudskom posadom, i kao što rekosmo, postaće prvi čovek u istoriji koji je slobodnim padom probio zvučni zid.

Takođe, veruje se da je balon koji će ga odvesti do stratosfere, najveći balon sa ljudskom posadom u istoriji.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 11. okt 2012, 13:47) - bojan [neregistrovani]

Nema odustajanja!?

Ala su sponzori naduvali ovaj dogadjaj.
Nema odustajanja? Pa naravno da nema, cim vetar stane skocice, sve je odavno spremno.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">