U Zagrebu održana misa za Tita

U crkvi Svetog Marka Evanđeliste, u centru Zagreba, večeras je održana misa za dušu „sluge Božjeg“ Josipa Brza Tita, kojoj je prisustvovalo stotinak ljudi.

Objava na Fejsbuk stranici o održavanju ovog događaja izazvala je velike polemike na društvenim mrežama i hrvatskoj javnosti i mnogo različitih komentara na društvenim mrežama.

„Služenjem mise za Tita, izjednačavate Tita s Antom Pavelićem“, napisao je Hrvoje Petrov Horvat, naveo je portal Index.hr.

Ovo je jedan od benignijih komentara, dok su oni drugi, kako je preneo portal, dobili naziv „“pampers ustaše“”, jer se uglavnom radi o deci koja, kako se navodi, manjak obrazovanja i vaspitanja nadoknađuje mržnjom pokupljenom sa revizionističkih internet stranica.

Među hiljadama komentara na Fejsbuk stranici „Misa za Josipa Broza“ je i nekoliko koje je ostavio izvesni Dragan Ilić, a glase: „Tito se sada okreće u grobu, sram vas bilo. Tito je bio ateista. Koja misa za Tita?!!!...Tito je bio komunista, ateista, stidite se“.

Zainteresovanost da dođe na misu izrazilo je gotovo 3.000 ljudi, za dolazak se prijavilo više od 1.900, ali ih se, navodi Index.hr, u crkvi pojavilo tek stotinak.

Misa za Josipa Broza Tita prošla je mirno, za razliku od mise za ustaškog poglavnika Antu Pavelića, kada su fašisti napali demonstrante, koji su se okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog održavanja mise za Pavelića.

Na Misi za Tita manji problem izazvala su samo dvojica alkoholisanih muškaraca koji su se za vreme mise šetkali crkvom.

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. jan 2016, 07:44) - Nishki [neregistrovani]

Fuj

I tacka ("tocka").

(ponedeljak, 11. jan 2016, 04:53) - Друг [neregistrovani]

Свети Друг Јожа

Ускоро ће Друг Бравар да постане и СВЕТАЦ, заједно са Степинцем.....

(nedelja, 10. jan 2016, 22:42) - Beli Andjeo [neregistrovani]

O misi

Zaduzbinar je rekao sve.

(nedelja, 10. jan 2016, 20:26) - Арсеније Дангубић anonymous [neregistrovani]

Какав је био вјерник таква га и "Црква" поминје !!!

Нити је он био вјерник, нити су они Црква, тако да су се "пронашли" - баш потаман !!!

(nedelja, 10. jan 2016, 20:19) - ,,'' [neregistrovani]

задужбинар

Колико их је задужио, треба да му се клањају наредних векова, сваки дан, од јутрења до ,,поноћке''. И они и змајчеки и остали из устава из '74.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">