Читај ми!

Princezin verenik šaman ponovo nervira norvešku kraljevsku porodicu

Verenik norveške princeze Marte Luiz, kontroverzni šaman Durek Veret, ponovo je tema norveških medija. On je na društvenim mrežama govorio o svojim razgovorima sa članovima kraljevske porodice, iako je dogovoreno da to ne čini.

Život ćerke kralja Haralda, princeze Marte Luiz, konstantno je pod budnim okom javnosti, posebno zbog njenih afiniteta prema paranormalnim pojavama, tvrdnjama da priča s anđelima, a pogotovo otkako je ova 51-godišnja majka tri ćerke u vezi sa tamnoputim američkim guruom Durekom Veretom, koji ima brojne sledbenike u Holivudu.

Par je ovog leta objavio veridbu koju je kraljevska porodica prihvatila, ali je u novembru saopšteno da princeza više neće predstavljati kraljevsku kuću i da budući bračni par nema pravo da koristi i pominje kraljevsku porodicu na svojim kanalima na društvenim mrežama i u komercijalne svrhe. Kralj je dozvolio da Marta i dalje nosi titulu princeze.

Dva meseca nakon toga, norveški mediji javljaju da je budući kraljev zet tu zabranu prekršio.

On se u jednom od svojih postova na Tik toku osvrnuo na nedavne pohvale koje je britanski princ Hari izneo na račun norveškog kralja, njegove tolerantnosti i antirasističkih stavova, a onda je i u obraćanju uživo preko te društvene mreže govorio o svojim razgovorima s kraljem i kraljicom „o crnačkoj kulturi i svemu onome kroz šta je u životu prošao“.

Veret je pojasnio da je kralju ispričao o pretnjama smrću i rasističkim uvredama koje je dobijao i da je vrlo zahvalan kralju i kraljici što su ga pažljivo saslušali.

Na Instagramu, Veret je povodom intervjua princa Harija napisao: „Mi smo remetioci koje je Bog odabrao da obznanimo svetu. Da rasizam mora da prestane sa našom generacijom i onima koje dolaze. Žalosno je šta princeza Megan i ja moramo da trpimo samo zato što volimo nekog i da nam se kaže da igramo na rasnu kartu, a mi znamo kakav je to osećaj. Sramotno je reći obojenoj osobi da ne zna šta je rasizam. Ponosan sam i počastvovan što imam budućeg tasta kakav je kralj Harald koji podržava mene i moju voljenu.“

Bez obzira na pozitivan kontekst pominjanja, sva je prilika da norveška kraljevska porodica ne gleda blagonaklono na ovu vrstu publiciteta.

Mnogi norveški mediji odmah su izvestili o tome, a javnost u toj zemlji od početka nije bila oduševljena princezinim životnim izborom.

Venčanja, po svemu sudeći, neće biti još. Iako se neki konkretan datum ni do sada nije pominjao, objavljeno je da je svadba za sada odložena zbog mladoženjinog lečenja od višegodišnjih zdravstvenih problema. Veret naime, već više od 30 godina pati od ozbiljnog oboljenja bubrega.

Da li je to baš pravi razlog što par neće još skoro pred oltar sigurno će se spekulisati u javnosti. U svakom slučaju, na društvenim mrežama uglavnom deluju srećni zajedno – pevaju, plešu i dele pozitivne savete svojim pratiocima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво