Читај ми!

Preminula pevačica Liza Mari Prisli – ćerka Kralja Rokenrola

Liza Mari Prisli, pevačica i jedino dete Elvisa i Prisile Prisli, preminula je iznenada u 55. godini.

Smrt Lize Mari potvrdila je njena 77-godišnja majka Prisila Prisli.

„Teška srca moram da podelim poražavajuću vest da nas je napustila moja prelepa ćerka Liza Mari. Bila je najstrastvenija i najzanimljivija žena koju sam ikada upoznala. Tražimo da se poštuje naša privatnost dok pokušavamo da se nosimo sa ovim velikim gubitkom. Hvala vam na ljubavi i molitvama. U ovom trenutku više neće biti komentara“, navela je Prisila Prisli.

Liza Mari je prebačena u bolnicu iz svog doma u Kalabasasu u Kaliforniji, nakon što je prijavljen srčani zastoj, prvi je izvestio TMZ.

Ćerka Kralja Rokenrola, koja se i sama bavila muzikom, pojavila se sa svojom majkom na ceremoniji dodele Zlatnih globusa u Los Anđelesu dva dana pre nego što je hospitalizovana, kako bi podržala biografski film Baza Lurmana Elvis. Uveče je glumac Ostin Batler osvojio nagradu za najboljeg glumca u dramskom filmu za svoju ulogu Kralja.

Liza Mari je rođena u Memfisu 1968. godine, a bila je jedino dete Elvisa i Prisile Prisli.

Kada su joj se roditelji razveli, preselila se sa majkom u Los Anđeles, ali se kasnije vratila u očev dom u Memfisu.

Nakon Elvisove smrti 1977. godine, devetogodišnja Liza Mari postala je zajednički naslednik njegovog imanja sa svojim dedom Vernonom Prislijem i prabakom Mini Mej Hud Prisli. Kada je imala 25 godina, bila je jedini preživeli naslednik imanja, čija je vrednost tada procenjena na 100 miliona dolara. Godine 2005. prodala je većinu poslovnih udela na imanju Industrijal midiji, ali je zadržala kontrolu nad Grejslendom.

Godine 1997. objavila je pesmu Don't Cry Daddy – duet sa ranije snimljenim vokalima svog oca, kako bi obeležila 20-godišnjicu njegove smrti.

Izdala je tri albuma: To Whom It May Concern (2003), Now What (2005) i Storm & Grace (2012).

Bila je udata za Majkla Džeksona, Nikolasa Kejdža 

Udavala se četiri puta. Od 1988. do 1994. bila je u braku sa muzičarem Denijem Kiom, sa kojim je imala dvoje dece: glumicu Rajli Kio i sina, Bendžamina Kija, koji je sebi oduzeo život 2020. godine, sa 27 godina. Liza Mari i Deni su ostali bliski prijatelji nakon razvoda, a on je živeo u kući za goste na njenom imanju. TMZ je izvestio da je on pokušavao da je reanimira dok nije stigla hitna pomoć.

Dvadeset dana nakon razvoda od Denija, udala se za Majkla Džeksona, a taj brak je trajao godinu i po dana. Ona je ubedila Džeksona da se van suda nagodi zbog optužbi za zlostavljanje dece i da ode na rehabilitaciju zbog zloupotrebe droga.

„Verovala sam da nije uradio ništa loše i da je pogrešno optužen i, da, počela sam da se zaljubljujem u njega. Htela sam da ga spasim. Osećala sam da mogu to da uradim“, rekla je kasnije biografu Majkla Džeksona.

Za muzičara Džona Ozajca verila se 2000. godine, ali je raskinula veridbu nakon što je na zabavi upoznala glumca Nikolasa Kejdža. Kejdž i Prislijeva venčali su se u avgustu 2002, ali je Kejdž podneo zahtev za razvod u novembru.

Prislijeva se 2006. udala za svog gitaristu i muzičkog producenta Majkla Lokvuda i dobili su ćerke bliznakinje, Harper i Finli. Prislijeva je podnela zahtev za razvod posle 10 godina braka.

Prislijeva je otvoreno govorila o svojoj borbi sa zavisnošću od opijata, napisavši da je postala zavisna nakon rođenja blizanaca 2008. godine.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво