Читај ми!

Доминација „Фејбелманових“ и „Духова острва“ на Златним глобусима

Главне награде на синоћ одржаној додели Златних глобуса отишле су филмовима „Фејбелманови“ и „Духови острва“.

После контроверзне прошлогодишње доделе, Златни глобуси су се вратили у свом гламурозном формату, а награде у главним категоријама припале су драми Фејбелманови Стивена Спилберга и Духовима острва Мартина Макдоне.

Спилбергова прича о одрастању освојила је Златне глобусе за најбољу драму и режију, па тако култни редитељ сада у својој витрини има чак девет Златних глобуса.

Мрачна комедија Духови острва однела је главне награде у категорији најбоље комедије или мјузикла, сценарија, а ирски глумац Колин Фарел освојио је Златни глобус за најбољег глумца у комедији.

Мишел Јео и Ке Хуј Куан освојили су Златне глобусе у категоријама за најбоље главне и споредне глумце за улоге у остварењу Everything Everywhere All at Once, док су Остину Батлеру (Елвис) и Кејт Бланчет (Тар) припали Златни глобуси за најбоље глумачке улоге у категорији драма.

Што се телевизије тиче, Кућа змаја проглашена је најбољом серијом, а Златни глобус подигао је извршни продуцент Рајан Кондал.

Холивудски великан Кевин Костнер није био присутан да прими награду за најбољег глумца у серији Јелоустоун, док је Квинта Брунсон подигла Златни глобус за Abbott Elementary која је проглашена за најбољу комедију у категорији серија.

Легендарном комичару Едију Марфију уручена је почасна награда „Сесил Б. де Мил” за животно дело.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво