Čitaj mi!

Glumica Kersti Ali, zvezda serija „Kafić Uzdravlje“ i „Gle ko to govori“, preminula u 72. godini

Američka glumica Kersti Ali, najpoznatija po ulogama u sitkomima 80-ih i 90-ih godina, preminula je u 72. godini od raka, saopštila je porodica.

Nikakvi dalji detalji o smrti televizijske i filmske zvezde nisu obelodanjeni sem da joj je bolest nedavno dijagnostikovana i da je lečena u onkološkom centru „Mofit“ na Floridi.

„Sa žaljenjem vas obaveštavamo da je naša neverovatna, borbena i voljena majka preminula posle borbe sa rakom koji joj je nedavno otkriven“, napisala su njena deca.

Rođena u Vičiti u Kanzasu, Kersti je stekla slavu u popularnim sitkomima iz 80-ih i 90-ih godina, poput serija Kafić Uzdravlje i Gle ko to govori.

Za ulogu menadžerke paba u Kafić Uzdravlje osvojila je i Emi.

Osim serija, ostvarila je i zapažene uloge u filmovima Zvezdane staze II: Kanov gnev i Crkni lepotice.

„Iako je bila fenomentalna na ekranu, bila je još neverovatnija kao majka i baka. Njena energija i ljubav prema životu, deci, unucima i mnogim ljubimcima i da ne pominjemo njenu večitu radost u stvaranju“, navela je porodica.

Džon Travolta, njen kolega u seriji Gle ko to govori, oprostio se od nje na Instagramu.

„Sa Kersti sam imao jedan od najposebnijih odnosa. Volim te, Kersti, znam da ćemo se ponovo sresti“, napisao je Travolta uz njenu fotografiju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 06. dec 2022, 09:05) - Deus [neregistrovani]

njena najbolja uloga

Njena najbolja uloga je u seriji "Sever i Jug" - uloga Virdzilije Hazard. Bila je tada mlada, zgodna, lepa, harizmaticna - najupecatljivija glumica te izvanredne serije. Kasnije se nazalost dosta ugojila, nekoliko puita pokusavala i uspevala da smrsa ali nikada vise nije igrala zene kao Virdzilija.