Читај ми!

Princ Endru pred sudom negira da je bio blizak prijatelj sa Gilejn Maksvel

U odgovoru na tužbu Virdžinije Đufre koja ga pred američkim sudom tereti za seksualno zlostavljanje, princ Endru je negirao da je blizak prijatelj sa Gilejn Maksvel koja je osuđena za trgovinu ljudima. Advokati princa takođe zahtevaju da pred porotom ospore njenu tužbu.

Vojvoda od Jorka je dosledno negirao sve optužbe koje je protiv njega iznela Virdžinija Đufre koja tvrdi da ju je seksualno uznemiravao kada je imala 17 godina u kući koja je bila u vlasništvu Maksvelove i pedofila Džefrija Epstina.

Ali u sudskom dokumentu na 11 stranica, koji je podnet sudu 26. januara, pravni tim princa Endrua navodi niz razloga zbog kojih smatraju da njena građanska tužba treba da bude odbačena.

Jedan od činilaca na kome se posebno insistira je pitanje pristanka.

U dokumentu se takođe navodi da princ Endru „priznaje da je upoznao Epstina negde oko 1999. godine“, ali negira da je učestvovao u bilo kakvim aktivnostima sa pokojnim finansijerom.

Što se tiče fotografije princa zagrljenog sa gospođom Đufre i Maksvelovom u pozadini, njegovi advokati kažu da nemaju dovoljno informacija da priznaju ili negiraju njeno postojanje.

Na drugom mestu, dokument „demantuje“ tvrdnju gospođe Đufre da je princ Endru bio blizak prijatelj Maksvelove.

U pismu američkom sudiji, njegovi advokati navode: „Princ Endru ovim zahteva suđenje pred porotom“.

Američka advokatica, Lisa Blum, koja zastupa brojne Maksvelove i Epstinove žrtve, nazvala je ovaj zahtev „PR potezom“, dodavši da je gospođa Đufre već zatražila suđenje sa porotom.
Ona je rekla da je zahtev princa Endrua „besmislen“ jer je ustavno pravo gospođe Đufre da ima suđenje pred porotom ako to traži.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво