Читај ми!

Džek Dorsi više nije izvršni direktor Tvitera

Izvršni direktor kompanije „Twitter Inc“ Džek Dorsi povlači se sa svoje funkcije, a direktor tehnološkog sektora, Parag Agraval, će postati njegov naslednik, objavljeno je iz kompanije

Osnivač i izvršni direktor „Tvitera“, Džek Dorsi podneo je ostavku, a nagađanja u medijima koje je izazvala njegova jučašnja objava „Volim Tviter“ i pre zvaničnog saopštenja, potvrdio je na svom profilu.

Dorsi je Tviter svetu predstavio pre 15 godina prvom objavom koju je u martu ove godine prodao u obliku nezamenjivog tokena (NFT-a) za skoro tri miliona dolara.

Odlazi u trenutku kada je ova društvena mreža dospela na naslovne strane zbog započetih promena posle godina kritika da u inovacijama zaostaju za većinom rivala, kao što su Fejsbuk i nove aplikacije društenih mreža, kao što je Tik-Tok.

Uprkos ubrzanom tempu plasiranja novih funkcija, akcije „Tvitera“ su pale poslednjih meseci, što je dodatno izvršilo pritisak na Dorsija da okonča svoj neobični aranžman i bude izvršni direktor dve kompanije.

Dorsi se povlači jer veruje u svog naslednika i od sada će se više posvetiti svojoj firmi za novčane transakcije "Square Inc" i druge aktivnosti, kao što je filantropija, kako saznaje Rojters iz izvora bliskih kompaniji.

Upravni odbor, po tvrdnjama istog izvora, pripremao je Dorsijev odlazak još od prošle godine. Odmah po objavljivanju smene na čelu kompanije, akcije „Tvitera“ su porasle tokom pre podneva za devet odsto, dok su akcije kompanije za digtalno plaćanje, skočile za tri odsto.

Džek Dorsi je suosnivač „Tvitera“, a izvršni direktor je postao 2007. Pošto je mreža postala popularna, suosnivač Iv Vilijams i član odbora, Fred Vilson, izbacili su Dorsija 2008. godine tvrdeći da on nije sposoban da vodi kompaniju.

Ali posle više godina stagnacije i pada cene akcija, Dorsi se vratio na mesto izvršnog direktora 2015. godine i nastavio da upravlja i Square-om.

Početkom 2020. godine, Dorsi se suočio sa zahtevom hedž-fonda "Elliott Management Corp" da se povuče, pošto su tvrdili da suviše malo pažnje posvećuje Tviteru.

Dorsi se od ovih pritisaka odbranio tako što je "Elliott Management Corp"-u i firmi "Silver Lake Partners" dao mesta u upravnom odboru.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара