Читај ми!

Merima Njegomir sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju

U Radio Beogradu održana je komemoracija legendarnoj pevačici narodne muzike Merimi Njegomir. Kolege i prijatelji rekli su da je svojim anđeoskim glasom otpevala najviše najlepših narodnih pesama. Nakon komemoracije, Merima Njegomir je sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Komemoracija Merimi Njegomir koja je preminula 20. novembra u 69. godini posle borbe sa rakom pankreasa, održana je u Kamenoj sali Radio Beograda.

Pred porodicom, prijateljima i kolegama govorili su Ana Bekuta, glumica Svetlana Bojković, Bora Dugić i Olivera Kovačević, Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a.

„Tvoja i moja borba za mesto u muzičkoj umetnosti bile su slične. Decenije druženja kroz muziku donele su veliko uzajamno poštovanje i prijateljstvo. Divio sam se tvojoj snazi sa kojom si, pored svih izazova u karijeri, uspela da izvedeš na put četvoro divne dece. Poštovao sam način na koji si se uvek iznova radovala muzici, tvoju osobinu da i pored ogromnog talenta stalno preispituješ svoje granice u traganju za savršenstvom. Bila si slavuj koji je mogao sve da otpeva. Tvoj raskošni glas je svojim visinama dodirivao nebesa podjednako nežno kao i dušu i kao takav ostaće upamćen u srpskoj muzici“, naglasio je Bora Dugić.

„Gledam te neki dan u Najlepšim narodnim pesmama i pitam ko li je otpevao najviše njih? I naravno da si ti. Ti si mogla i znala da otpevaš sve, do poslednje strofe. Bila sam prisutna kada si otpevala osam strofa jedne pesme na iznenađenje prisutnih koji nisu znali da je pesma tako duga. Bila si muzički poliglota. Pevala si na preko 20 svetskih jezika“, napomenula je Olivera Kovačević, Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво