Читај ми!

Mask opet pretekao Bezosa na čelu najbogatijih ljudi na svetu i obećao da mu pošalje srebrnu medalju

Ilon Mask je uputio Džefu Bezosu vrlo provokativnu poruku da će mu poslati džinovsku statuu u obliku broja dva i srebrnu medalju, pošto ga je ponovo pretekao na poziciji najbogatijeg čoveka na svetu, piše „Forbs“.

U ponedeljak je Ilon Mask, prema podacima koje objavljuje Forbs, postao treća osoba koja je u dosadašnjoj istoriji uspela da setekne bogatstvo vredno 200 milijardi dolara i ponovo nadmaši osnivača „Amazona“ i rivala u svemirskoj trci, milijardera Džefa Bezosa.

Na molbu Forbsa da prokomentariše novi izveštaj, Mask je mejlom poslao kratak odgovor.

„Šaljem džinovku statuu broja '2' Džefu B, u kompletu sa srebrnom medaljom“.

Ovako podsmešljiva poruka ekscentričnog izvršnog direktora kompanije „Tesla“, koji je u više navrata do sada u objavama na Tviteru, označavao Bezosa kao „imitatora“ (i to uvek uz emotikon mačke) nije nikoga iznenadila. Mask je optužio Bezosa prvi put u aprilu 2019. godine, kada je „Amazon“ najavio da planira da lansira satelit za prenos internet signala kao Maskov „Starlink“ i ponovo u junu 2020. godine, kada je „Amazon“ kupio kompaniju za proizvodnju autonomnih vozila „Zuks“.

Poslednjih godina njih dvojica su suparnici na dva fronta: u neto vrednosti i svemirskom programu. Mask je u martu prošle godine imao gotovo 90 milijardi dolara manje od Bezosa.

U avgustu je Bezos kada je vrednost deonica „Amazona“ vrtoglavo porasla, postao prva osoba na svetu koja je vredela 200 milijardi dolara. Međutim, rast vrednosti deonica „Tesle“ od 720 odsto u 2020. godini je pomogo Masku da ga stigne i nakratko prestigne kao najbogatija osoba na svetu u januaru 2021.

Od tada njih dvojica su se neprestano smenjiva, zajedno sa Bernarom Arnoom, vlasnikom konglomerata luksuzne robe LVMH na vrhu liste milijardera.

Prema proceni Forbsa, na današnji dan Ilon Mask je najbogatiji čovek na svetu, čija neto vrednost bogatstva se procenjuje na 200,7 milijardi dolara. Bezos je drugi sa 192,5 milijardi dolara.

Džef Bezos nije želeo da komentariše Maskovu provokaciju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво