Читај ми!

Бернар Арно поново најбогатији човек, Безос изгубио 14 милијарди долара за дан

Џеф Безос више није најбогатија особа на свету. Након пријављивања пословних резултата у другом кварталу, акције „Амазона“ пале су за 7,6 одсто, па је Безос као највећи акционар највише и изгубио – 13,9 милијарди долара. Сада се на трон најбогатијих поново попео француски тајкун Бернар Арно.

Упркос томе што су и акције Арноовог конгломерата ЛВМХ пале за 1,4 одсто, најбогатији Европљанин сиромашнији је за „само“ 2,9 милијарди долара, па је ову недељу затворио са процењених 192,9 милијарди долара личног богатства.

Арно и Безос су се у мају и јуну смењивали на првом месту, али је оснивач „Амазона“ последњих 50 дана седео на трону.

Француз је током прошле пандемијске године увећао своје богатство за више од 100 милијарди долара, али његов конгломерат ове године, посебно од почетка лета, стагнира са пословним резултатима.

Арно поседује 47 одсто акција компаније која под једним кровом окупља брендове попут „Луј Витон“, "Moët & Chandon", „Кристијан Диор“, "Tiffany & Co".

Иако су акције „Амазона“ изгубиле на вредности, компанија није забележила лоше резултате. Само не онолико добре колико су се акционари надали.

Амерички џин пријавио је 113 милијарди прихода, што је повећање од 27 одсто у односу на исти период претходне године, као и 7,8 милијарди чистог профита.

Међутим, „Амазон“ предвиђа да ће приходи у трећем кварталу бити између 106 и 112 милијарди, што је испод ранијих очекивања од 119 милијарди долара.

Пад „Амазонових“ акција такође је утицао на богаство Безосове бивше супруге Мекензи Скот, која је након развода добила удео у компанији. Изгубила је 4,6 милијарди, па се сада њено лично богатство процењује на 56 милијарди долара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво