Читај ми!

Бернар Арно поново најбогатији човек, Безос изгубио 14 милијарди долара за дан

Џеф Безос више није најбогатија особа на свету. Након пријављивања пословних резултата у другом кварталу, акције „Амазона“ пале су за 7,6 одсто, па је Безос као највећи акционар највише и изгубио – 13,9 милијарди долара. Сада се на трон најбогатијих поново попео француски тајкун Бернар Арно.

Упркос томе што су и акције Арноовог конгломерата ЛВМХ пале за 1,4 одсто, најбогатији Европљанин сиромашнији је за „само“ 2,9 милијарди долара, па је ову недељу затворио са процењених 192,9 милијарди долара личног богатства.

Арно и Безос су се у мају и јуну смењивали на првом месту, али је оснивач „Амазона“ последњих 50 дана седео на трону.

Француз је током прошле пандемијске године увећао своје богатство за више од 100 милијарди долара, али његов конгломерат ове године, посебно од почетка лета, стагнира са пословним резултатима.

Арно поседује 47 одсто акција компаније која под једним кровом окупља брендове попут „Луј Витон“, "Moët & Chandon", „Кристијан Диор“, "Tiffany & Co".

Иако су акције „Амазона“ изгубиле на вредности, компанија није забележила лоше резултате. Само не онолико добре колико су се акционари надали.

Амерички џин пријавио је 113 милијарди прихода, што је повећање од 27 одсто у односу на исти период претходне године, као и 7,8 милијарди чистог профита.

Међутим, „Амазон“ предвиђа да ће приходи у трећем кварталу бити између 106 и 112 милијарди, што је испод ранијих очекивања од 119 милијарди долара.

Пад „Амазонових“ акција такође је утицао на богаство Безосове бивше супруге Мекензи Скот, која је након развода добила удео у компанији. Изгубила је 4,6 милијарди, па се сада њено лично богатство процењује на 56 милијарди долара.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(понедељак, 02. авг 2021, 13:35) - anonymous [нерегистровани]

Nije sve u parama

Ma i bogati smatraju da nije sve u parama. Ima i nekretnina, dijamanata, zlata, akcija i drugih vrednosti.

(понедељак, 02. авг 2021, 13:07) - Podsetnik [нерегистровани]

"Nije sve u parama,

izmislila je sirotinja!"(Lj.Simović)

(недеља, 01. авг 2021, 16:20) - sumenko [нерегистровани]

Nece snjima u grob.

Gde je granica (ako je uopste ima) ljudske pohlepe.

(недеља, 01. авг 2021, 15:44) - anonymous [нерегистровани]

Bezos...

On ima preko 200 miliardi dolar, tako da je jos uvek najbogatiji covek na svetu.

(недеља, 01. авг 2021, 15:25) - anonymous [нерегистровани]

Stvaranje vrednosti 2

Da pokušamo i ovako... Ni jedan ni drugi nikada neće videti to svoje nagomilano "bogatstvo" na gomili. Važno je da prihvatimo iluziju, posle sve ide samo od sebe.

(недеља, 01. авг 2021, 13:17) - anonymous [нерегистровани]

Stvaranje vrednosti

Sasvim laički gledano, jedan od ova dva najbogatija čoveka je nešto smislio, stvorio i razvio, a drugi je kupio, okupio ili pokupio ono što je već postojalo.