Čitaj mi!

Preminuo Miloje Sekulić, pionir digitalnog PR-a i konsaltinga u Srbiji

Dugogodišnji konsultant i novinar Miloje Sekulić, preminuo je u 56. godini, u Beogradu, saopšteno je iz Udruženja poslovnih konsultanata Srbije.

„Sa velikom tugom opraštamo se od našeg dugogodišnjeg prijatelja, kolege i člana Udruženja poslovnih konsultanata Srbije Miloja Sekulića. Miloje Sekulić je bio član našeg Udruženja i u prvoj grupi međunarodno sertifikovanih poslovnih konsultanata u Srbiji. Dao je značajan doprinos menadžment konsaltingu na našim prostorima", objavilo je Udruženje.

Rođen je 8. juna 1966. u Beogradu. Diplomirani je građevinski inženjer i novinar. Završio je i postdiplomske specijalističke studije na programu Elektronsko poslovanje na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, a postdiplomske studije „Savremeno poslovanje i globalne računarske mreže" na Alternativnoj akademskoj obrazovnoj mreži.

Radio je u sektoru za inoposlove i marketing CIP-a. Paralelno sa tim, tokom bogate novinarske karijere,  pisao je za mnoge časopise i radio na popularizaciji  primene interneta u poslovanju i životu. Učestovao je u pokretanju E magazina (nekoliko godina najčitanijeg poslovnog magazina u Srbiji), čiji je direktor i glavni i odgovorni urednik bio od juna 2003. godine. Pisao je na mnogim kolektivnim i korporativnim blogovima.

Bio je suosnivač IT&internet konsalting agencije VEZA d.o.o. Od 2007. bio je direktor sektora za onlajn PR u agenciji McCann Ericson Public Relations.

Sekulić je bio čest sagovornik RTS-a na temu društvenih i digitalnih medija.

Od marta 2011. bavio se internet konsaltingom kao vlasnik konsultantske „Internet agencije" i suosnivač nagrađivane digitalne agencije Homepage. Preminuo je u Beogradu, 12. septembra 2021. godine, navodi se na portalu upks.org.rs.