Читај ми!

Delfin od Belgije – prvo javno pojavljivanje nepriznate princeze

Princeza Delfin od Belgije prisustvovala je svom prvom javnom događaju u svojstvu člana kraljevske porodice, otkako je prošle godine sud konačno presudio da je ona vanbračna ćerka bivšeg kralja Alberta Drugog.

Vojna parada ispred kraljevske palate u okviru proslave nacionalnog praznika ove godine imala je poseban značaj. Prvi put na jednom takvom događaju pojavila se 53-godišnja princeza Delfin, polusestra aktuelnog kralja Filipa, koja je tu titulu stekla tek prošle godine, i to povlačeći se po sudovima skoro dvadeset godina kako bi dokazala da je Albert Drugi njen biološki otac.

Samo letimičan pogled na nju i njenog polubrata dovoljan je da shvatite kolika sličnost među njima postoji, da je svaki DNK test izlišan.

Za razliku od supruge kralja Filipa, kraljice Matilde, koja spada u najelegantnije pripadnike evropskih kraljevskih porodica, i koja je za ovu svečanu priliku izabrala besprekornu svečanu haljinu nežnog dezena, Delfin je za svoje prvo pojavljivanje u javnosti odabrala malo manje konvencionalni fanki komplet haljine i beretke geometrijskog dezena i tamnozelene cipele s debelim potpeticama.

Delfin je rođena iz vanbračne afere bivšeg kralja Alberta Drugog i baronice Sibil de Selis Lonšan, koju je on godinama poricao i nije želeo da prizna očinstvo.

Delfin i njeno dvoje dece dobili su kraljevske titule, ali ne mogu pretendovati na belgijski presto, jer to pravo imaju samo deca iz legalnog braka.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво