Ванбрачна ћерка бившег белгијског краља званично принцеза

Белгијски суд званично је у четвртак прогласио уметницу Делфину Боел белгијском принцезом, чиме је добила седмогодишњу битку да јој се додели титула, с обзиром на то да је бивши краљ Алберт Други њен отац.

Белгијски Апелациони суд је доделио Боел титулу након што је ДНК анализом потврђено да је бивши монарх њен отац, саопштили су њени адвокати.

Адвокат бившег белгијског краља рекао је раније да Делфине може да добије титулу принцезе искључиво краљевским декретом, а не одлуком суда.

Бивши белгијски краљ Алберт Други коначно је у јануару ове године признао да је отац Делфине Боел, након што је више од деценије оспоравао њен захтев за признавањем очинства.

Делфинина мајка, баронеса Сибил де Селис Лоншан, тврди да је са Албертом била у вези дугој 18 година пре него што је проглашен за краља.

Гласине о ванбрачном детету бившег белгијског краља први пут су се појавиле 1999. године, у неауторизованој биографији његове супруге краљице Паоле.

Делфине Боел је први пут рекла да је краљ Алберт Други њен биолошки отац у једном интервјуу 2005. године.

Међутим, она своја права на суду није затражила све до 2013. године, када је њен отац абдицирао, чиме је изгубио право на имунитет од кривичног гоњења.

Бивши белгијски краљ Алберт Други одбијао је да уради ДНК тест ради утврђивања очинства по одлуци суда, све док му није изречена казна од 5.000 евра по дану за даље одлагање њеног спровођења.

У јануару ове године 86-годишњи бивши краљ Белгије изјавио је да признаје Делфину Боел као своје четврто дете, након што је, како он тврди, за то сазнао на основу резултата ДНК тестова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара