Читај ми!

Dragoljub Đuričić i dalje će bodriti maratonce kod Brankovog mosta

Na mestu gde je zvukom bubnjeva bodrio i davao energiju trkačima Beogradskog maratona osvanuo je mural u čast Dragoljuba Đuričića, koji je u martu preminuo od kovida.

Dragoljub Đuričić je bio jedan od stubova Beogradskog maratona, kaže direktor te manifestacije Dejan Nikolić.

Mural je osvanuo ispod Brankovog mosta na mestu gde je Đuričić više od deset godina davao ritam i slao energiju učesnicima maratona.

„Na ovom mestu je Dragoljub bubnjao i slao energiju takmičarima na trećem kilometru maratona, a onda bi se sa svojom ekipom premestio gore na Brankov most i sačekivao ih na 41. kilometru maratona, odnosno 20. kilometar polumaratona“, objasnio je Nikolić.

Tako je, simbolično, Dragoljub dočekivao trkače na početku i na samom kraju.

„Bodrio ih je, davao im ritam, slao im energiju. Mada je on govorio da je tu bilo i energije koju je on dobijao i upijao od trkača. Tako da je to bila sinergija“, istakao je Nikolić.

Nakon što je izgubio borbu sa kovidom, iz organizacije Beogradskog maratona osetili su da su morali nekako da mu se oduže, pa je zbog toga osvanuo mural sa njegovim likom baš na ovom mestu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи