Читај ми!

Bezosova nova jahta je toliko velika da ima - sopstvenu jahtu

Najbogatiji čovek na planeti i vlasnik „Amazona“ Džef Bezos kupuje superjahtu dugu skoro 130 metara. Plovilo je toliko veliko, da poseduje helidrom, a ima i sopstvenu - pomoćnu jahtu.

Cena jahte je 500 miliona dolara i to samo osnovna, ne uključuje troškove podrške.

Proizvođač luksuznih plovila „Okeaniko" iz Holandije, ne iznosi previše detalja o jahti nazvanoj „Prodžekt 721". Iz te kompanije nisu bili dostupni za komentar, prenosi Si-En-En

Pola milijarde dolara nezamisliv je iznos novca za većinu ljudi, ali to je tek mali deo od 75 milijardi dolara koliko je u 2020. godini Bezos zaradio.

Blumberg procenjuje njegovo ukupno bogatstvo na skoro 200 milijardi dolara.

Deonice „Amazona", koje su inače primarni izvor Bezosovog bogatstva, povećale su vrednost za neverovatnih 75 odsto tokom prošle godine, pošto je pandemija koronavirusa pogoršala stanje potrošača u korist kompanije. 

U toj situaciji Bezos nije usamljen, bogataši širom SAD, tokom prošle godine, ukupno su zaradili 1,1 biliona dolara, što ih je učinilo 40 odsto bogatijima nego što su bili pre pandemije.

Ipak, stiče se utisak da je Bezos „u red" za svoje luksuzno plovilo stao još pre vremena koje je obeležila pandemija, ali vest o njegovoj „novoj, skupoj igrački", sada je u centru pažnje, jer je u vezi sa još jednim biznisom koji je procvetao u poslednje vreme, a to je izgradnja, prodaja i iznajmljivanje jahti - za one koji vole „distanciranu, bezbednu zabavu" u vreme koronavirusa.

Prodaja brodova u SAD, prošlegodine je dostigla maksimum u poslednjih 13 godina, a poslednji kvartal pokazao je izvanredne finansijske rezultate u smislu zarade, naveli su analitičari za Blumberg.

Potražnja je toliko jaka, da proizvođači plovila teško prate zahteve kupaca a rezervacije se neprestano gomilaju.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара