Читај ми!

Preminula Helen Makrori, zvezda „Piki blajndersa“ i „Harija Potera“

Glumica Helen Makrori, poznata po ulogama u seriji „Piki blajnders“ i filmovima o Hariju Poteru, preminula je u 53. godini od raka.

„Srce mi se slama da je, posle njene herojske borbe sa rakom, prelepa i moćna žena Helen Makrori umrla mirno u svom domu, okružena ljubavlju svoje porodice i prijatelja“, napisao je njen muž.

„Umrla je kao što je živela. Bez straha. Bože, volimo je i znamo koliko smo srećni što smo je imali u svojim životima. Sijala je tako bleštavo. Idi sada, mala. Hvala ti“, dodao je njen suprug Dejmijan Luis.

Rođena je u Londonu od majke Velšanke i oca Škota. Pre nego što je upisala studije glume, boravila je godinu dana u Italiji.

Od filmskih uloga najpoznatija je svakako kao Šeri Bler u ostvarenjima Kraljica (2006) i Posebna veza (2010), ali i kao Narcisa Melfoj u poslednja tri filma sage o Hariju Poteru.

Što se televizije i serijskog programa tiče, Makrori je briljirala kao matrijarh porodice Šelbi u Piki blajndersima, a pojavila se i u serijama Doktor Hu, Peni Dredful...

Bila je takođe uvažavana i kao pozorišna glumica, a nominovana je i za nagradu „Lorens Olivije“.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи