Читај ми!

Večiti dečak Vlasta Velisavljević, uvek raspoložen i nasmejan: Ljubav je to

Život – jednom rečju je opisao Vlasta Velisavljević šta za njega znači gluma. I imao je šta da pokaže da dokaže da je zaista to mislio. Sa više od 350 uloga obeležio je srpsku glumačku scenu, bilo da je u pitanju pozorište, film ili televizija.

Najstariji aktivni glumac i jedan od najvećih umetničkih bardova u Srbiji Vlastimir Velisavljević, koji je preminuo danas u bolnici od posledica kovida, bio je rado viđen gost na RTS-u.

U emisiji TV feljton sa Oljom Milošević, povodom svog 94. rođendana, govorio je o svom životu, od prvog susreta sa pozorištem, preko zatvoreničkog perioda u nacističkom logoru i na Golom otoku, pa sve do diplomiranja i bavljenja glumom.

Na pitanje šta za njega znači gluma, odgovorio je jednostavno: „Život...“

„Volim te svoje godine. Baš ih volim. Sledeća godina će biti 95. pa 96. Tako to ide“, dodao je kroz svoj jedinstveni osmeh Velisavljević.

Gostujući u emisiji Tako stoje stvari pre nekoliko godina, Vlasta je pričao o tome odakle i u 90-im godinama crpi energiju za aktivan život.

„Ne bih nazvao to energijom. Pre bih rekao da je to ljubav. Ako volite nešto, poput posla kojim se bavite, onda sve ide lakše. Ponekad i sam sebe pitam: Bože, Vlasto, kako si sve ovo izdržao“, rekao je Velisavljević.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара