Читај ми!

Preminuo Zigfrid Fišbaher čuveni ukrotitelj zveri i mađinoničar

Zigfrid Fišbaher član čuvenog nemačko-američkog dvojca ukrotitelja i mađioničara „Zigfrid i Roj“, najpoznatijih po svojim nastupima sa belim lavovima i belim tigrovima, umro je od raka gušterače u svom domu u Las Vegasu u 81. godini.

Zigfrid Fišbaher, umro je od raka osam meseci posle svog prijatelja i dugogodišnjeg saradnika Roja Horna sa kojim je posle uspešnih solističkih karijera 1990. godine napravio  duo „Zigfrid i Roj“ koji je sve do 2003. nastupao u Las Vegasu.

Prestavnik za štampu Fišbahera saopštio je da je poznati iluzionista preminuo u svom domu u Las Vegasu od raka gušterače. 

Roj Horn je preminuo u maju prošle godine u 75. godini od posledica kovida-19.

Dvojac, koji je bio međunarodno poznat po radu sa velikim divljim mačkama, decenijama je izvodio raskošne šou programe u Las Vegasu – sve dok Horn nije teško povređen u nesreći koja je zamalo imala fatalne posledice.

Tigar od 380 kilograma, ugrizao je Horna za vrat i odvukao ga sa scene tokom predstave. Od ovog ugriza Hornu je bio smrskan dušnik i ostao je delimično paralizovan.

Inače, i Fišbaher i Horn su rođeni u Nemačkoj, ali su emigrirali u Sjedinjene Države i primili američko državljanstvo.

Zigfrid Fišbaher je rođen u Rozenhajmu i jako rano je razvio interesovanje za mađioničarske veštine. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво