Читај ми!

Miša Aleksić ispraćen zauvek, u odsustvu kolega iz benda

Basista legendarne rok grupe „Riblja čorba", Miša Aleksić, kremiran je danas na groblju „Lešće", a ispraćaju nisu prisustvovale njegove kolege iz benda.

Članovi „Riblje čorbe" naveli su dan ranije u saopštenju da je „zlo zvano koronavirus i dalje među nama, više nego ikad" i da veruju kako „Miša ne bi dozvolio da se ugrozi bilo čije zdravlje, bilo čiji život", zbog čega neće prisustvovati poslednjem ispraćaju svog kolege i prijatelja.

„Kad ova pošast prođe, zajedno ćemo ožaliti našeg i vašeg Mišu koncertom u njegovu čast. Budite odgovorni i zdravi", piše između ostalog u saopštenju članova benda.

Pandemija je poremetila živote ljudi, a, ako je verovati saopštenju članova „Riblje čorbe", prijateljstvo nije, uz odgovornost prema drugima. 

Miša Aleksić je zbog koronavirusa hospitalizovan 13. novembra u KBC Bežanijska kosa, gde je i preminuo 29. novembra.

Miša Aleksić preminuo je u 67. godini. Karijeru je započeo 1970. godine u bendu „Rojali" kao bas gitarista i pevač.

Naredne godine otišao je u SAD gde je diplomirao na višoj školi u Pajksvilu u Merilendu. Po povratku u Jugoslaviju i pod uticajem britanskih velikana roka „Dip parpla" i „Led cepelina", Miša je formirao grupu SOS sa Draganom Štulovićem, Draganom Tasićem i Stevanom Stevanovićem.

Nakon više promena postave, u bend su došli Rajko Kojić i Vicko Milatović. Sa njima je Aleksić 1978. godine napravio „Riblju čorbu" u koju kao član postave ulazi nekadašnjim pevač benda „Rani mraz" Borisav Bora Đorđević.

Miša Aleksić je bio i tekstopisac i producent na albumima „Riblje čorbe", jednog od najpopularnijih rok bendova na ovim prostorima.

 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво