Čitaj mi!

Zbogom zauvek, večni Dijego

Nakon vesti o smrti Dijega Armanda Maradone ceo svet je požurio na društvene mreže da se oprosti od legende fudbala.

Od velikog El Pibea koji je danas preminuo, osim brojnih sadašnjih i bivših fudbalera i fudbalskih klubova i udruženja, opraštaju se i sportisti, pevači, reditelji, poznate i nepoznate linosti čije je živote Maradona na neki način dotakao. 

Fudbalskoj legendi među prvima je reči tuge posvetila Argentinka Gabrijela Sabatini. „Ne postoje reči koje bi opisale ovaj momenat. Apsolutna tuga. Za mene si večan. Obožavam te zauvek, prijatelju. Počivaj u miru“, napisala je uz zajedničku fotografiju bivša teniserka na Instagramu

Italijanski premijer Đuzepe Konti napisao je u tvitu da ceo svet žali zbog odlaska Maradone. „Sa svojim neizmernim talentom ispisao je nezaboravne stranice u istoriji fudbala", naveo je Konti uz pozdrav od „večitog šampiona“.  

Bivši premijer Grčke Aleksis Cipras poručio je Maradoni na Tviteru da neće biti zaboravljen. 

„Leti visoko. Nedostajaćeš nam“, napisao je uz zajedničku fotografiju sa legendom fudbala portorikanski pevač i glumac Riki Martin. 

Španski pevač Alehandro Sanc istakao je u poruci namenjenoj velikom Dijegu da danas Božja ruka završava ugovor na zemlji. „Legenda u životu i na terenu. Večni Dijego. Počivaj u miru“, naveo je muzičar. 

Britanski reditelj Asif Kapadija, koji je autor dokumentarnog filma Maradona napisao je da ne može da veruje da je Dijego otišao zauvek: „Teško je to shvatiti. Uvek je delovao neuništivo. Imao sam 10 sati sa njim! Dotakao njegovo levo stopalo. Dali smo sve od sebe da pokažemo svetu kakav je to bio čovek, mit, borac“.

Poštovaoci argentinskog fudbalera podsećaju, međutim, i na film Emira Kusturice o Dijegu Maradoni. 

„Šta god da radite večeras ili sledećih dana, pronađite vreme da pogledate Kusturičin film o Maradoni. To je Dijego. To je bio Dijego. Najbolji kojeg smo ikada imali“, napisao je jedan obožavalac na Tviteru

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 27. nov 2020, 13:42) - Autogol [neregistrovani]

Pamtiće se samo po...

"Božija ruka!"

(četvrtak, 26. nov 2020, 17:38) - Braća po toploti! [neregistrovani]

Ricky Martin

najprisniji!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">