Читај ми!

Zbogom zauvek, večni Dijego

Nakon vesti o smrti Dijega Armanda Maradone ceo svet je požurio na društvene mreže da se oprosti od legende fudbala.

Od velikog El Pibea koji je danas preminuo, osim brojnih sadašnjih i bivših fudbalera i fudbalskih klubova i udruženja, opraštaju se i sportisti, pevači, reditelji, poznate i nepoznate linosti čije je živote Maradona na neki način dotakao. 

Fudbalskoj legendi među prvima je reči tuge posvetila Argentinka Gabrijela Sabatini. „Ne postoje reči koje bi opisale ovaj momenat. Apsolutna tuga. Za mene si večan. Obožavam te zauvek, prijatelju. Počivaj u miru“, napisala je uz zajedničku fotografiju bivša teniserka na Instagramu

Italijanski premijer Đuzepe Konti napisao je u tvitu da ceo svet žali zbog odlaska Maradone. „Sa svojim neizmernim talentom ispisao je nezaboravne stranice u istoriji fudbala", naveo je Konti uz pozdrav od „večitog šampiona“.  

Bivši premijer Grčke Aleksis Cipras poručio je Maradoni na Tviteru da neće biti zaboravljen. 

„Leti visoko. Nedostajaćeš nam“, napisao je uz zajedničku fotografiju sa legendom fudbala portorikanski pevač i glumac Riki Martin. 

Španski pevač Alehandro Sanc istakao je u poruci namenjenoj velikom Dijegu da danas Božja ruka završava ugovor na zemlji. „Legenda u životu i na terenu. Večni Dijego. Počivaj u miru“, naveo je muzičar. 

Britanski reditelj Asif Kapadija, koji je autor dokumentarnog filma Maradona napisao je da ne može da veruje da je Dijego otišao zauvek: „Teško je to shvatiti. Uvek je delovao neuništivo. Imao sam 10 sati sa njim! Dotakao njegovo levo stopalo. Dali smo sve od sebe da pokažemo svetu kakav je to bio čovek, mit, borac“.

Poštovaoci argentinskog fudbalera podsećaju, međutim, i na film Emira Kusturice o Dijegu Maradoni. 

„Šta god da radite večeras ili sledećih dana, pronađite vreme da pogledate Kusturičin film o Maradoni. To je Dijego. To je bio Dijego. Najbolji kojeg smo ikada imali“, napisao je jedan obožavalac na Tviteru

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво